artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Hajdú-Bihar megyét érintően a 4-es számú Budapest-Debrecen-Záhony elsőrendű főút, a 42-es számú Püspökladány-Biharkeresztes elsőrendű főút és a 427-es számú Berettyóújfalu déli elkerülő másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet május hónapban ütemezetten, amelynek alapján több mint 24 km hosszan, mintegy 3 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.

A munkálatok során a megtervezett vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására Bocskaikertben a Gulyás Pál utca és Debreceni utca csomópontban új gyalogos átkelőhely épül figyelmeztető sárga villogóval, Püspökladányban, Debrecen külterületén változtatható jelzésképű táblák, vezetőoszlopok épülnek ki. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, a szükséges helyeken akusztikus, burkolat szélét jelző burkolat jelek készülnek, valamint követési távolságot jelző nyilakat festenek fel. A forgalom mértékének mérésére több helyszínen hurokdetektorok telepítése valósul meg.

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

You have no rights to post comments