artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A "Szemétfesztivál" a "Zöld Bihar" programsorozat záróeseménye, mely 2016. március 25-26-án kerül megrendezésre a Civil Udvarban.  A rendezvényt a Szélső Érték Kör Egyesület a Zöld Kör szakmai közreműködésével, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság által kiírt, "A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemlélet formálására fordítható támogatás" című pályázati forrásból valósítja meg.

 

A program:

Pénteken és szombaton 10-14 óráig a Bihari Hulladékgazdálkodási Kft. jóvoltából a nyereményekkel gazdagított vetélkedők mellett kipróbálható lesz a gyerekek kedvence, a kukásautó!

Pénteken 10-18 óráig, szombaton 10-20 óráig ökojátszóház kicsiknek és nagyoknak a zöld körrel. Ugyanebben az időpontban lesz megtekinthető a Hulladékból termék című kiállítás is, ahol a látogatók  tárlatvezetésen keresztül ismerik meg a környezetvédelem, újrahasznosítás, tudatos vásárlás, komposztálás témaköreinek legfontosabb (és a saját életükben is alkalmazható) fogalmait, praktikáit. A tárlat látogatása és a szakmai vezetésen való részvétel különösen ajánlott középiskolásoknak, egyetemistáknak és felnőtteknek!

Napjainkban egyre nő az érdeklődés környezetünk állapota iránt, így reményeink szerint ezzel a rendezvénnyel is hozzásegíthetjük a Bihari térségben élőket a tudatosabb vásárláshoz, a környezettudatos szemléletmódhoz és az ezt szolgáló cselekvéshez.

Bemutatásra kerülnek  különleges megoldások, újrahasznosított termékek, kreatív alkotások, amelyeket mindennap használunk, melyek körülvesznek bennünket, és amiről nem is gondolnánk, hogy az esetleg egy általunk már haszontalannak tűnő hulladékból készült. 

Szombaton a Parola egyesület Skate Park csarnokában 19 órától kezdődik a „Van-e ötleted a megelőzésre?” ötlet pályázat eredményhirdetése, melyet könnyűzenei koncertek követnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Színes zenei program várja az érdeklődőket, az est folyamán fellép Juhász Éva, a Havaria Honkakka, az Éva Presszó, a Hollywoodoo, végül Drum and Bass Party zárja az estét. A koncertek között az újfaluiak számára már nem ismeretlen DebreSlam előadásait tekinthetik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatóink és együttműködő partnereink:

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága, Berettyó Kulturális Központ, Bihari Múzeum, Berettyóújfalui Makk Kálmán Mozi, Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., Bihar Termálliget, Zöld Kör, Parola Közhasznú Egyesület, Berettyóújfalu Város Önkormányzata, Buborék 92. Kft., Berettyónet, Berettyóhír, Berettyó rádió,  Berettyó Televízió. Külön köszönet a Bihari Múzeumnak az értékes ajándékok mellett a paravánokért!

Fontos megemlítenünk, hogy a fesztivál helyszíne a kerekes székesek számára akadálymentesített! A koncertek ideje alatt a helyszínen büfé működik! A programok megtekintése ingyenes, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! További információk a .

Papp Zsolt (SZÉKE)

 

 

 

 

You have no rights to post comments