artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 15. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Sonkával töltött jércemell rántva, kukoricás jázmin rizzsel, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Iskolánk, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola – a hagyományokat követve – 2016. február 27-én immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a Rákóczi bált. - Teberánné Körtvélyesi Éva beszámolója

 

 

 

Rendezvényünket a közel 150 vendég mellett megtisztelte Muraközi István polgármester úr, valamint városunk képviselő-testületének több tagja is.

A bálhoz méltó helyszínné varázsolt tornatermünket Szító Márta öltöztette szemet gyönyörködtető, különlegesen pompás ünnepi díszbe. Az ízletes és bőséges, minden igényt kielégítő vacsoráról az 1. Sz. Kisvendéglő, a reggelig tartó jó hangulatról a Cheops zenekar gondoskodott. A hangosítást és a látványos fénytechnikát idén is Orosz Tibor biztosította. A felejthetetlen pillanatok videón történő megörökítését Tóth Lászlónak – a Dynaber Fotó – Videó – Grafikai Stúdiónak köszönjük.

A bálozó közönség szórakozását – szokás szerint – most is színvonalas műsor biztosította.

Erdei Barnabás, intézményvezető üdvözlő szavai után az iskolánk és tagiskolánk tanulói, akik a Cserbóka néptánccsoport tagjai, léptek a képzeletbeli színpadra. Kékcsei és Zsibai táncaikkal alapozták meg az este hangulatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek műsora után a tanári kar tagjaiból alakult alkalmi színjátszó társulat előadása csalt mosolyt a közönség arcára. Pedagógusaink Karinthy után szabadon adták elő a Visszakérem az iskolapénzt c. mű feldolgozását. A sok próba meghozta az eredményét, a darab hatalmas sikert aratott.

A fellépések sorozata a vacsora után is folytatódott. Először a Peszterce szabadidő néptáncegyüttes fergeteges táncának, a Mezőségi táncoknak tapsolhattak a bálozók, majd következett az elmaradhatatlan tanári produkció. Füsttel, félhomállyal, igazi „lebujhangulatot” teremtve korhű charlestont láthatott a közönség. A hatás és a siker most sem maradt el.

 

 

 

 

 

 

 

 

A műsorszámok után benépesült a „táncparkett”. A jó hangulatú mulatozást csak a tombolasorsolás szakította félbe. A rengeteg felajánlásnak köszönhetően a sorsolást két „felvonásban” tartottuk meg, így a tombolatulajdonosok tovább izgulhattak, hogy sikerül-e megnyerniük egy-egy értékes tárgyat, felajánlást.

A kitartó bálozók egészen hajnalig ropták a táncot, fél négy körül járt az idő, amikor véget vetettek a zenének.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reméljük, mindenki jól érezte magát, kellemes hangulatban, vidáman töltötte az estét a Rákóczi bálban. Bízunk benne, hogy sokan gondolják úgy: „Jövőre, veletek, ugyanitt!”

A visszajelzések alapján igazolódott: mi nem hirdettük, nem magunkról mondtuk előre, rólunk mások, a bálban részt vevők mondták utólag, hogy „jó volt”!

Köszönjük a támogatást, segítséget mindazoknak, akik felajánlásaikkal, közreműködésükkel hozzájárultak a 2016-os Rákóczi-bál sikeréhez. Reméljük, hogy egy év múlva újra találkozunk.  

You have no rights to post comments