artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Óvári sertésszelet párolt rizzsel, káposzta salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Évtizedekkel ezelőtt bevett szokás volt, hogy a mélyebben lévő roncsolt területeket, a védősávokat gyorsan növő, nem tartós fafajtákkal telepítették be. Ilyen telepítésű a Vágóhíd utcai szennyvíz-telep melletti nemes nyár védőfásítás is.

Mint mindennek, a fának, is van egyféle „kihordási ideje”, élettartama, ami az  esetükben igen rövid. Fajtától független, életkorától függően minden fa elkezd öregedni, és ezt követően egyre inkább fokozottan balesetveszélyessé válik. Ennek jelei általában az ágak és ágcsúcsainak száradása, de ez esetenként fafajták szerint változhat.

A szennyvíztelep mellett lévő, több mint 45 éve telepített nyárfák állaga az utóbbi időben jelentősen romlott, balesetveszélyessé vált. Megindult az ágak elhalása, esetenként fák korhadtak el és dőltek ki, kerítést rongáltak, kárt okozva ezzel a szomszédos ingatlanokban. A balesetveszélyes fák az övezetben lévő egyes ipari, szolgáltató épületeket is veszélyeztetik.

A kivágást indokolja a balesetveszélyes fák darabszámának utóbbi években  jelentős mértékű növekedése, illetve megerősíti ezt a területről készített erdészeti szakvélemény is.

Az Önkormányzat ezek, és a beérkezett panaszok figyelembevételével árajánlatot kért a területen lévő fák kivágására, tuskózására elegyengetésére, és betelepítésére.

A beérkezett ajánlatok közül az önkormányzat számára legkedvezőbb ajánlat lett kiválasztva, és a kivágott fákból a rászorultakat még tűzifával is tudja támogatni.

A nyárfák helyét 3000 darab pusztaszillel kívánjuk betelepíteni, amely tartósabb, hosszabb élettartamú, mint a nyár és az utóbbi időben egyre inkább tapasztalható szélsőséges időjárásnak is jobban ellenáll.

Berettyóújfalu, 2016. február 08.

Városfejlesztési iroda

You have no rights to post comments