artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 16. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombóc leves

Cswáki tarja bulgurral, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Majonézes burgonyasaláta tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Térségünk két mentőállomása 3 millió forint értékben nyert támogatást gyermekmentési eszközökre a K&H Gyógyvarázs pályázaton. Berettyóújfalu és Biharkeresztes mentőállomásokon, ahol esetautó is teljesít szolgálatot nagy segítséget jelentenek az újonnan beszerzett eszközök, melyek eddigiekben vagy nem álltak rendelkezésre, vagy a fokozott amortizáció miatt már pótlásra szorultak.

Az esetautóink, melyeken magas kompetenciával bíró szakorvosok és mentőtisztek teljesítenek szolgálatot - és érkeznek a bajbajutott gyermekekhez - egyre nagyobb számban kapnak riasztást a térség 30 településéről, ahol közel 10 ezer főre tehető a gyermekkorúak száma. A rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a gyermekbalesetek képezik az eseteink nagyobb részét, emellett azonban jelentős számot képviselnek a belgyógyászati, ideggyógyászati megbetegedések mellett a szülészeti események is.

Az eszközök a gyermekellátás széles spektrumát lefedik, hiszen a modern hordozható leszívó készülékek, többféle méretű lélegeztető-ballonok, teljes maszksorozattal az újraélesztés nélkülözhetetlen „kellékei”. A gyermekbalesetek számának növekedésével a rögzítő eszközeink tárházát is bővítettük a gyermek-vacuummatrac, és a gyermek board az egész testet képes rögzíteni, még a végtagokhoz, a medencéhez speciális rögzítőket, síneket kaptunk. Biharkeresztes mentőállomás ezeken felül „gazdagodott” egy intraosseális fúróval is, mely lehetővé teszi, hogy szükség esetén a csontba fúrt tűn keresztül juttassunk be folyadékot illetve gyógyszert a beteg véráramába.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis betegeink monitorozását, vizsgálatát teszi lehetővé a vér oxigéntelítettségét és a szívfrekvenciát grafikusan is detektáló készülékek, a fonendoszkópok, a vérnyomásmérők, és a magzati szívhang ellenőrzésére szolgáló baby dopplerek. Az eszközök kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az életkornak megfelelő tartozékkal rendelkezzenek, így az újszülött kortól a kamaszkorig terjedően minden gyermekkorúnál tudjuk alkalmazni őket. A mentőautón belüli elhelyezésükre egy speciális színkódolt táska áll rendelkezésre.

Az új eszközökkel lehetővé válik, hogy munkánkat még magasabb szakmai színvonalon, még hatékonyabban tudjuk végezni, elősegítve ezzel is a gyermekek minél hamarabbi felépülését.

Köszönjük a K&H Csoportnak, hogy a gyermek-egészségügyi program keretében mentőállomásainkat támogatták, és ezúton kívánunk mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és egészségben gazdag, Békés, Boldog Új Évet!

Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet
Mentőállomás vezető

You have no rights to post comments