artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2015. december 11-én a Bihari Szociális Szolgáltató Központ Ady Endre u. 2. szám alatti székhelyén Virágh Péter, az Opus Team Kft. ügyvezető-értékesítési igazgatója adott át 5 berettyóújfalui családnak 1-1 SVT Denver típusú, 5kW hőteljesítményű vegyes tüzelésű kályhát, a hozzájuk tartozó füstcsövekkel együtt, összesen 250.000 Ft értékben.

 

Az átadáson részt vett Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, Bónácz János alpolgármester, Virágh Péter, az Opus Team Kft. ügyvezető-értékesítési igazgatója, Szabóné Kovács Zsuzsa intézményvezető, a Bihari Szociális Szolgáltató Központ munkatársai, valamint az ajándékot átvevő családok.

„Már két gyertya ég az adventi koszorún, ami azt jelenti, hogy advent harmadik hetében vagyunk, a karácsony előtti készülődés és a várakozás nagyon megindító, érzelmekkel teli időszakában. Karácsonykor azt ünnepeljük, hogy a megváltó Jézus eljön az emberek közé, hogy jobbá tegye az életünket. Ez időszak minden család számára egy különleges alkalom, mindenki szeretné családtagjainak, szeretteinek szebbé tenni ezt a várakozást. ” Ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét polgármester úr. A sok nehézség ellenére Magyarország példát mutat az összetartás, szolidaritás tekintetében, ugyanis a magyar emberek nagyon sokat tudnak segíteni azon embertársaiknak, akik saját erejükből nem lennének képesek olyan ünnepet nyújtani családjuknak, amilyet szeretnének. Muraközi István elmondta, Berettyóújfaluban is több olyan kezdeményezés van, ami segítségével akár tartós élelmiszert, akár ruhaneműt, vagy más ajándékokat adhatunk városunk rászoruló családjainak. A legfontosabb, hogy a karácsony mindenki számára biztosítsa az otthon melegét, a szeretetet, a meghittséget. A mostani felajánlás is egy ilyen szép gesztusról, segítségnyújtásról tanúskodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István polgármester úr a sajtótájékoztatójából megtudtuk, Berettyóújfalu Város Önkormányzata szerződéses partnereként a debreceni székhelyű Opus Team Kft. évek óta részt vesz a városunkban, európai uniós forrásokból megvalósuló projektek előkészítésében, megvalósításában és fenntartásában. Annak érdekében, hogy a gazdasági együttműködésen túl a partnerség minél szélesebb körű közösségi célokat is szolgálhasson, a Kft. ügyvezetése karácsony közeledtével segítő kezet kívánt nyújtani Berettyóújfalu legrászorultabb családjainak is. A mostani kezdeményezés a város teljes közössége számára iránymutató jelentőségű és remélhetőleg hagyományt is teremt és valóban az otthon melegét fogja nyújtani a megajándékozott családoknak.

Polgármester úr felhívta a figyelmet, hogy a december elején meghirdetett „Adományból ajándék” elnevezésű gyűjtési akcióra továbbra is várják a felajánlásokat. /Erről további részleteket olvashatnak. – a szerk./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virágh Péter, az Opus Team Kft. ügyvezető-értékesítési igazgatója elmondta, a z Opus Team Kft. nem csupán profitorientált gondolkodású vállalkozás. Bízik abban, hogy az önkormányzattal hosszú idő óta közösen végzett munka során segíthetik az európai uniós forrásokból megvalósított projektekkel a város fejlődését. Nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy ezek a beruházások (pl. kerékpárutak, strandfürdő fejlesztés) Berettyóújfalut népszerűsítik és viszik közelebb a környező településekhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretnék megbecsülni azokat a településeket, melyekkel ilyen kapcsolatban vannak, azáltal, hogy kisebb, szűkebb környezeteket is segítenek. Ezért keresték fel az önkormányzatot és a Bihari Szociális Szolgáltató Központot, hogy segítsenek a Kft. számára kiválasztani a leghasznosabbnak tartott, tartós használati tárgyat és azokat a rászoruló családokat, akiket az ünnepek előtt megajándékozhatnak, segítve ezzel mindennapi életüket. Virágh Péter bízik abban, hogy a vegyes tüzelésű kályhák jó helyre kerülnek, hasznosak lesznek a téli időszakban, és a jövőben is tudnak hasonló segítséget nyújtani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabóné Kovács Zsuzsa, a Bihari Szociális Szolgáltató Központ vezetője kiemelte, a családok kiválasztása során nagyon nehéz helyzetben voltak és egy kollektív döntést kellett meghozniuk. Sajátos, egyéni élethelyzeteiket és szükségleteiket vették figyelembe, de arra is tekintettel voltak, hogy évek, évtizedek óta kapcsolatban állnak egymással az idősek nappali ellátása, a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás kapcsán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézményvezető asszony megköszönte a családoknak azt a bizalmat, hogy beengedik a központ dolgozóit otthonaikba, együtt örülhetnek velük, bánataikban is osztozhatnak, részesei lehetnek életüknek. Azon munkálkodnak, hogy a gyermekek családban, vér szerinti családban való nevelkedés jogát érvényre juttassák és figyelemmel kísérhessék gyermekvédelmi, gyámi feladataik ellátását. Ez is szempont volt a kiválasztásnál.

A központ nevében megköszönte az Opus Team Kft-nek, és az önkormányzatnak, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével hozzájárultak az otthon melegének kialakításához.

Az ajándékokat Berettyóújfalu Város Önkormányzata szállította házhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments