artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Piruett Tánc Stúdió az augusztus 20-ai virágkarneváli szereplést követően megkezdte felkészülését a 2015/16. versenyévadra. Első megmérettetésként október végén a spanyolországi Barcelonába repültek, hogy részt vegyenek az International Dance Federation Európa bajnokságán. Az egyesület négy koreográfiával képviselte kis hazánkat.

 

Holopovics Dorottya show tánc szólója a 11., míg a felnőtt modern csoport éppen lecsúszva a dobogóról, a 4. helyen végzett. 

Dévai Fanni felnőtt modern szóló kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott egy nagyon erős és színvonalas mezőnyben. 

Az utolsó megmérettetés előtt a csapatnak volt ideje belekóstolni a helyi specialitásokba, megtekinteni néhány Gaudi remekművet és a tengerpartot sem hagyták ki a látnivalók közül.

A verseny záró napján a felnőtt show csoport Szinkronúszók c. koreográfiája megelőzve a hazai és az olasz csapatot, a dobogó legfelső fokára állhatott és büszkén hallgatták a nekik szóló magyar himnuszt.

A Európa bajnok csapat tagjai: Kiss Tímea, Kiss Tündi, Holopovics Zsófia, Ötvös Eszter, Major-Pucsok Luca, Szilágyi Zsófia és Dévai Fanni.

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel a versennyel megkezdődött az őszi versenyszezon, s még szinte haza sem értek Spanyolországból, máris újabb megmérettetésen léptek színpadra a felnőttek, a november 8-ai Ritmus csapatok Országos versenyén, ahol az első hely mellett elhozták a "Legjobb csapatnak" járó pénzdíjas különdíjat is. Ezen a versenyen a piruett junior csapata is a dobogóra állhatott, ők a bronz érmet hozták el a Szerencsesütik c. koreográfiával.

Mindeközben az egyesület utánpótlás csapatai is részt vettek két versenyen, az utóbbi két hétvégén.

A Dance Factor Országos versenyén 8 arany, 1 ezüst és 2 különdíj büszke tulajdonosai lettek, míg a balmazújvárosi modern tánc versenyen újabb aranyeső hullott rájuk, szám szerint 6 első hely, szóló, duó, kiscsoport és formáció kategóriákban, gyerek és junior kategóriákban.

A lányoknak továbbra sem volt megállás, hiszen november 21-22-én Budapesten 13 koreográfiával és 41 versenyzővel részt vettek az MTMSZ (Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége)  első pontszerző versenyén. A táncosok dance show (díszlet nélküli show tánc) illetve fantasy (díszletes show tánc) kategóriákban indultak és összesen 6 aranyat, 3 ezüstöt, 2 bronzot és egy negyedik helyet hoztak haza a versenyről.

A versenyek mellett folyamatosan készülnek az új koreográfiák és természetesen számos felkérésnek tesznek eleget, és mutatják meg magukat a megyei rendezvényeken.

Felkészítő és koreográfus: Simonyi Kitty, 4x nívódíjas táncpedagógus és sporttáncok mestere.

You have no rights to post comments