artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Immár 4. alkalommal tartott családi napot a BERÉPÓ Nonprofit Kft. a Fényes-ház lakói és hozzátartozói számára 2015. szeptember 4-én délután, bízva abban, hogy ezzel szebbé tudják tenni az idősek otthonában töltött napokat, jobban megismertetve az intézmény életét a családtagokkal, mintegy hagyományt teremtve az elkövetkezendő időkre.

 

"Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal: tehát az ünneppel."

Márai Sándor szavaival nyitotta meg az ünnepséget Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs, majd így folytatta:

"Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk a Család - Barát nap rendezvényünk alkalmából, ahol idősek, fiatalok, generációk együtt szórakozhatnak. Ezzel a nappal életünk is gazdagabb, rendkívülibb és ünnepibb lesz. A mi világunk Önökkel: anyáink apáink, nagyanyáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Sokan mondják az idősek közül, hogy megették már a kenyerük javát. Én ezt úgy gondolom, megtették, amit várt tőlük a család, a nemzet, s most már a pihenés éveit töltik."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kedves szavak után kezdetét vette az ünnepi műsor; a Városi Zeneiskola diákjai színvonalas műsorral lepték meg az intézményben élőket és családtagjaikat, majd az otthon lakóiból alakult Zümmögő kórus katonadalokból összeállított nótacsokra következett, amit egy vidám székely népmese követett, szintén a Fényes-ház lakóinak előadásában. A Mátyás utcai intézmény gondozottjainak humoros előadása után fellépett még a Bakonszegi Nyugdíjasklub Népdalkórusa valamint a Szentpéterszegi Műkedvelők Csoportjának 2 tagja, akik egy paródiával szórakoztatták a közönséget. A színvonalas produkciók után tombolasorsolás, majd vacsora következett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft  ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, ezt a rendezvényt azért keltették életre, hogy az intézmény lakói, hozzátartozói és a dolgozók egy kötetlen délutánt tudjanak eltölteni együtt, mivel a mai világban a családi és emberi kapcsolatok ápolása háttérbe szorult. Ezzel a családi nappal próbálják ezeket az értékeket felerősíteni, hiszen idős korban ennek még nagyobb a jelentősége.

A tapasztalatok is azt mutatják, hogy nagy igény mutatkozik az ilyesfajta összejövetelekre, mivel így azok az időskorúak is részt tudnak venni egy közös programon - megismerve az otthon életét - , akik még nem az intézmény lakói, de esetleg a későbbiek folyamán beköltöznének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments