artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A megye közútjain a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös, ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani 2015. augusztus 12-én.

 

 

 

Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy sajnálatos módon Hajdú-Bihar megye közútjain megnövekedett azon személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma, amelyek a közlekedési szabályok be nem tartására vezethetők vissza. A balesetek jellemzően az elsőbbségi jog meg nem adásából, a kanyarodási és előzési szabályok, valamint a követési távolság szabályainak be nem tartásából és a sebesség túllépéséből, valamint a helytelen megválasztásából erednek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közös ellenőrzéssel felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és arra, hogy így előzhetőek meg a balesetek. A hajdú-bihari és a szabolcsi rendőrök a 4-es számú főút Újfehértó és a Keleti főcsatorna közötti szakaszán, a 33-as, 35-ös, a 42-es, 47-es, 48-as és a 471-es számú főutakon fognak ellenőrizni, főleg azokon az útszakaszokon, ahol az utóbbi időben több közlekedési baleset is történt.

Megyénk határán túl a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatják a közlekedők ellenőrzését.

A rendőrség fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a sebességellenőrzésre.

Az ellenőrzés kiterjed a kerékpárosokra is, akik Hajdú-Bihar megyében a személygépjárművek sofőrjei után a legtöbb közlekedési balesetet okozzák, valamint a motorkerékpárosokra és a segédmotoros-kerékpárokkal közlekedőkre is.

A rendőrök kiemelt figyelmet fognak fordítanak a gyermekbiztonsági rendszerek, a bukósisak előírásszerű használatának szabályaira, valamint a mobiltelefont szabálytalanul használók kiszűrésére.

Az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében a rendőri intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

A rendőrség célja a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, ÓVJUK MAGUNK ÉS MÁSOK ÉLETÉT, TESTI ÉPSÉGÉT!

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

You have no rights to post comments