artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A HURO Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében, Fugyivásárhellyel közösen beadott pályázathoz kapcsolódó (HURO/1101/014/1.1.1) kiegészítő támogatás által lehetőség nyílt városunkban a Tóhát utca felújítására, így a szentmártoni városrész is egy újabb szilárd burkolatú úttal gazdagodhatott. A beruházás részleteiről és a további fejlesztési tervekről Demény Zsolt, a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési irodájának munkatársa, a pályázati projekt vezetője adott tájékoztatást lapunknak.

Demény Zsolt elmondta, a Berettyóújfalu-Fugyivásárhely közlekedési létesítményeinek fejlesztésére korábban elnyert pályázathoz kiírt kiegészítő támogatás révén lehetőség volt egy további – a pályázati feltételeknek megfelelő, kész kivitelezési tervvel rendelkező – belterületi gyűjtőút felújítására, egy behatárolt keretösszeg erejéig.

A projektvezetőtől megtudtuk, hogy a kiegészítő támogatást már meglévő, kész kivitelezési terv alapján lehetett igénybe venni és legkésőbb 2015. október 30-ig le kell zárni a beruházást.

A város vezetése úgy döntött, hogy a szentmártoni városrész közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése valósuljon meg ebből a keretből, ez alapján Berettyószentmártonban két utca felújítása jöhetett szóba: a Tinódi utca és a Tóhát utca, mivel ezek az utcák rendelkeztek már kész tervekkel.

A Tinódi utcai beruházás közel 200 millió forintos nagyságrendű, ami jelen támogatás keretébe nem fért volna bele, valamint a sok közműkiváltás miatt a megadott záros határidőig nem tudták volna befejezni a munkálatokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóhát utca

A támogatás megnyeréséről ez év januárjában kaptunk értesítést, ami után azonnal elkezdtük a közbeszerzési eljárást, amit egy helyi vállalkozó, a Berettyó-Útép Kft. nyert meg. A kivitelezési szerződést április elején megkötöttük a vállalkozással, aki a befejezési határidő (2015.06.30.) előtt, már 2015. június 5-én átadta az elkészült művet az önkormányzatnak.

A Tóhát utca közel 800 méter hosszúságban, 4,75 méter szélességű szilárd burkolatot kapott, melynek során egy tűzcsaptelep kiépítése is megvalósult. Az út mindkét szélén kialakított 1,5 – 1,5 méteres szélességű nemesített padka a biztonságos közlekedést szolgálja. Villanyoszlopok, közművek áthelyezésére, átépítésére nem volt szükség. A beruházás 208.500 € +Áfa értékben valósult meg.

Demény Zsolt tájékoztatta lapunkat arról is, hogy városi költségvetésből készült el az Aradi utca azon szakaszának a felújítása, ami a Tóhát utcába csatlakozik. Az Aradi utca hiányzó szakaszának felújításához további támogatást kértek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóhát / Aradi utca

Az eredeti pályázatban négy Berettyóújfaluban található utca – Fazekas, Béke, Bercsényi utca és a Táncsics tér – felújítása történt meg, melyről már beszámoltunk. – a szerk.

A város pályázatot nyújtott be a Vass Jenő utca – Jókai utca egy szakaszának felújítására, ami az ott található óvoda megközelítését javítaná. Jelenleg a csapadékvíz elvezetése és a parkolás komoly problémát okoz, illetve az út is rossz állapotban van. Egy 4,75 méter szélességű út, illetve zárt csapadékvíz elvezető építésével, parkolók helyreállításával ezek a gondok megoldódnának. Ennek összköltsége 20 millió Ft, aminek támogatásáról várhatóan augusztus hónapban dönt az illetékes minisztérium és még ez évben el is készülne a felújítás.

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbá elsődleges tervek között szerepel a Járási Hivatal és környékének rendbetétele, amire várhatóan ősszel lesz elérhető pályázati forrás. A beruházás során a Bessenyei lakótelep, Járási Hivatal, Kabos Endre Városi Sportcsarnok, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közlekedési létesítményei (út, járda, parkoló, park…) kerülnek átépítésre.

További fejlesztések is előkészítés alatt vannak, de ezekről majd későbbi cikkünkben fogunk beszámolni.

You have no rights to post comments