artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 25. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: Cseke Sándor

Berettyóújfaluba látogatott az Örökség zenekar egy egyedülálló kétnapos közönségtalálkozóra és koncertre 2015. június 12-13-án, ahol egy kötetlen találkozó keretében, éjszakába nyúló zenéléssel, mulatozással lepték meg az együttes tagjai a csodálatos szépségű Szász tanyára érkezőket. Tábortűz, jókedv, ismerős dallamok, és közös éneklés jellemezte a pénteki estét, mely igazi alaphangulatot adott a szombati nagysikerű koncertnek, melyre az ország minden tájáról érkeztek (pl. Zalaegerszeg, Komló, Bugyi, Budapest, Kalocsa, valamint a környékből: Debrecen, Hajdúszoboszló, Nagyrábé, Csökmő, Bihartorda). – a rendezvény Szervezőinek beszámolója

A hivatalos program kezdete előtt a zenekar a Szász tanyának különböző, különösen szép hátteret kínáló helyszínein fotósorozatot készített. A nem titkolt cél szerint valamelyik felvétel a hamarosan megjelenő lemezen lesz viszontlátható.
A fotózás utolsó szakaszának a közönség is tanúja lehetett, mert a Terembura mellől láthatták, amint a zenekarról a réten birkák és lovak társaságában különböző beállásokban készülnek a fotók. 

A közönség nem csak a fényképezkedést követte figyelemmel, hanem a nagy melegre való tekintettel hűsítették is magukat. A nagy meleg a tűző napon kívül az időközben begyújtott különböző főző és sütő eszközöknek is köszönhető volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: berettyohir.hu

A szép számmal összegyűltek között az ország távoli részeiről és a környező kisebb-nagyobb településekről érkezők egyaránt voltak, akikhez a fotózás során viselt fellépő ruhát bulizósra váltva csatlakozott a zenekar is.

Eszegetés, iszogatás közben kötetlenül beszélgettek találkozó résztvevői egymással, és az együttes tagjaival. A hangulat egyre csak emelkedett, majd a „Terembura színpadára lépett” az Örökség, akusztikus felállásban előadva sok-sok régi és új dalt, így alakult ki egy fergeteges buli a közönség hathatós közreműködésével. A buli késő éjszakába nyúlóan tartott, a legkitartóbbak korán reggel távoztak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: berettyohir.hu

Másnap az esti koncertre való előkészületekre való koncentrálás mellett azért volt idő és lehetőség a helyszínre látogató közönséggel is találkozni a zenekar tagjainak.
A szervezők a koncerten meglepetésül a nézőknek egy kis magyar zászlót adtak, melynek kiosztására a zenekar tagjait kérték meg. Lehet, hogy ez Újfalui sajátosság?

A koncert a más helyeken megszokotthoz hasonló fergeteges hangulatban zajlott. A végén pedig a közönség és a zenekar kölcsönösen éltették egymást többszöri visszataps után.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: B-DeS

A két napos rendezvény bizonyára több résztvevő tetszését elnyerte, mert sokan jelképesen ott helyben beregisztráltak a jövő évi közönségtalálkozóra.
Lehet bízni a folytatásban, mert hagyományteremtés volt a szándék, amit kifejez a rendezvény zárásakor a zenekar tagjainak átnyújtott névre szóló „Emléklap” felirata is.

A , facebook albumainkban (, ), valamint a további fotók is megtekinthetők a kétnapos rendezvényről.

Az Örökség zenekar tagjaival készített interjú olvasható.

A képgalériában látható fotókat készítették: B-Des, Cseke Sándor, berettyohir.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: B-DeS

You have no rights to post comments