artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bajnóca Néptáncegyüttes tagjai az elmúlt hét folyamán több fórumon is képviselték Berettyóújfalu városát. – Papp Tünde beszámolója

 

 

 

Pünkösd hétfőn a Boróka és Cserbóka csoport tagjai a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Pünkösdi Örökség Fesztiválján képviselték városunkat a skanzen portáin. Pünkösd ünnepéhez kapcsolódva kétszáz kis táncos társukkal elevenítették fel a pünkösdölés szokását, népi gyermekjátékokat, és idézték meg a pünkösdi királynéjárást házról házra járva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétvége sem telt el eredményes szereplés nélkül. 2015. május 30-án immár tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a Bihari Regionális Néptánc-találkozó. A Bajnóca Néptáncegyüttes csoportjai idén is résztvevői voltak a fesztiválnak.

Az együttes legapróbbjai, az óvodásokból álló Kökörcsin csoport táncosai természetes játékukkal lenyűgözték a zsűri tagjait, akik teljesítményüket Különdíjjal honorálták. A csoport vezetői Turzó Renáta és Papp Tünde koreográfiájukért szintén különdíjban részesültek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első és második osztályosokból álló Boróka csoport sem maradt le a dobogóról. Élvezettel teli, jókedvű Somogyi táncukat a zsűri szintén Díjjal jutalmazta. A csoport vezetője Papp Tünde.

A II. korcsoport legjobbjainak pedig a Cserbókák bizonyultak, akik Vámosi István Kékcsei táncok c. koreográfiájának hangulatos és lendületes előadásáért Nívódíjat kaptak. Felkészítőjük és büszke vezetőjük: Turzó Boglárka.

A Bajnóca Felnőtt csoportja Vámosi István Magyarpalatkai koreográfiájával képviselte az együttest. A csoport vezetője Turzó Renáta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments