artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén is csatlakozott városunk és a Református Egyházközösség a Szeretethíd elnevezésű önkéntes programhoz 2015. május 29-én.

 

 

 

 

A Kárpátmedencei-református önkéntes napok keretében Berettyóújfaluban közel 300-an vettek részt a rendezvényeken. Berettyóújfaluban a helyi óvodák, általános iskolák és középiskolák mellett, több városlakó és egyesület is csatlakozott az idei Önkéntes naphoz.

A Szivárvány Református Óvodában pünkösdi játszóház mellett virágültetésben is részt vehettek az ovisok mellett a szülők, segítők is. A József Attila Általános Iskola diákjai színdarabot adtak elő a Fényes Házban. A Széchenyi István Tagiskola diákjai szemétszedéssel és szeretet kártyák osztogatásával lepték meg városunk polgárait. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói szintén a környezetüket szépítették, szemetet szedtek és virágokat ültettek az iskola udvarán. Középiskolásaink is csatlakoztak a rendezvényhez, iskolájuk környékén szedtek szemetet. A Bihari Természetbarát Egyesület néhány tagja a Diószegi Kis István Református Általános Iskola ebédlőjének csatornáját tisztította meg. A Berettyóújfalui Református Egyházközösség a Mátyás utcai Szociális Otthonban tartott Istentiszteletet, melyen városunk polgármestere, Muraközi István is jelen volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényekről készített fényképeket hamarosan megtekinthetik a holnapon és az iskolák elérhetőségein is. Az önkéntes munkálatok elvégzése után süteménnyel, üdítővel is megköszönték az önkéntesek segítségét, munkáját a szervezők.

Önzetlen segítségnyújtás - erről szól a Református Szeretetszolgálat 2009-ben indított Szeretethíd programja. Az évente megrendezésre kerülő Kárpát-medencei aktivitás során idősek és fiatalok, gyülekezeti tagok és nem reformátusok azon fáradoznak, hogy szebbé tegyék a környezetükben élők napjait.

Célja, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindezt vidáman, közösségben, egymást megismerve és egymásra jobban odafigyelve tervezzük megvalósítani. Szeretnénk rámutatni továbbá, hogy bár a jelenlegi válság következménye lehet a családok bezárkózása, magába fordulása, mégis törődnünk kell a környezetünkkel, a környezetünkben élők nehézségeivel. A helyi közösségektől való elszigetelődés folyamatát kell megelőzni, ebben kíván segíteni ez a kezdeményezés.

A világ felé is bizonyságot tehetünk ilyen módon. Szeretnénk megmutatni, hogy a válság ellenére az egyház nem csak magával törődik, hanem a környezetével, másokkal is. Nem zárkózunk be, hanem nyitunk kifelé.

Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy hidat tudjunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és rászorulók, világ és társadalom, Isten és ember között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments