artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tisztelt Szülők! Az elmúlt időszakban városunkban megnőtt a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. A közlekedésben a legvédtelenebbek a kerékpárosok, és a gyalogosok, akikre fokozott figyelmet kell fordítanunk.

A közlekedők közül is külön kiemelendő az idősek és a gyerekek, akik többek között életkoruknál fogva is potenciális veszélyforrást hordoznak magukkal. A bekövetkezett balesetekben is ez a két korosztály sérülhet a legjobban. Ennek elkerülése, gyermekeink egészségének megóvása érdekében fontos, hogy az iskolában tartott előadásokon túl, mi, szülők is készítsük fel gyermekeinket a közlekedési szabályok betartására. A gyermek a szülőtől látottakat sajátítja el leghamarabb, így a legalapvetőbb tanítás, a példamutatás, amely külön erőfeszítést nem vonz magával. Csak egy mozdulat bekötni a biztonsági övet, becsatolni gyermekünket a gyermekbiztonsági rendszerbe, mely sok esetben életet menthet.

Kerékpáros közlekedés során saját testi épségünk védelme érdekében ajánlatos olyan védőfelszereléseket használni, mely a sérülések súlyosságát csökkenthetik, illetve sok esetben kizárhatják. Ilyenek például a kerékpáros védősisak, könyök- és térdvédő, tenyérvédő stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közlekedési szabályok elsajátítása, és továbbadása nem csak a gyermekek javát szolgálják, azok folyamatos ismétlése a saját érdekünkben is fontos lehet.

Ezúton kérjük Önöket, hogy a legfrissebb jogszabályok átolvasását, értelmezését követően gyermekeikkel beszéljék át a közlekedéshez tartozó szabályokat, példamutatással segítsék a felnövekvő generáció helyes közlekedési kultúrájának kialakulását.

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Hivatala

You have no rights to post comments