artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Pünkösdi „hosszú” hétvége közeledik! Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a nemzetközi ünnepek alkalmával közútjainkon megnövekszik a forgalom. A szomszédos Romániában a híres Csíksomlyói búcsú kerül megrendezésre, ezért az amúgy is nagy forgalmú 42. és 47. számú főutak forgalma igen megnövekszik.

Az ünnepre való tekintettel elsősorban balesetmegelőzési célból a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közlekedési akciósorozattal készül. Közútjainkon demonstratív rendőri jelenlét lesz tapasztalható.

Az előrejelzések alapján főleg a Pünkösdi Ünnepek előtt 2-3 nappal, valamint az ünnep utolsó napján, a kora délutántól és az azt követő napon számolhatunk a megszokottól nagyobb számú közlekedőre.

A megnövekvő forgalom és a szokásostól eltérő forgalmi szituációk miatt egyes járművezetők a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyhatják és így a szabályosan közlekedőket balesetveszélyes helyzetbe sodorhatják. 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a hosszú hétvége alatt fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A figyelem a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra és a kerékpárosokra is.

A rendőrök a megjelölt időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekbiztonsági rendszerek, a bukósisak előírásszerű használatának szabályaira, valamint a mobiltelefont szabálytalanul használók kiszűrésére.

Az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében a rendőri intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

A Rendőrség felhívja a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát növeli az alkoholfogyasztás, ezért kérjük a járművezetőket, hogy maguk és mások biztonságának megőrzése, valamint a balesetek megelőzése érdekében tanúsítsanak önmérsékletet és szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban.

Az ellenőrzéssorozat elsődleges célja a közlekedési balesetek megelőzése, a jelentősen emelkedő személy- és gépjárműforgalomban résztvevők közlekedésrendészeti biztonságának elősegítése, de természetesen a kiemelt – baleseti fő okokhoz vezető – jogsértések észlelése esetén a szükséges intézkedések megtétele.

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Hivatala

You have no rights to post comments