artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Számos médiában - többségükben kiszínezve, szenzációkeltésre kiélezve - jelent meg a hír, mely szerint botrányosan viselkedett két betegszállító a berettyóújfalui kórházban. Az esetről Dr. Muraközi Zoltán főigazgatót kérdeztük.
 
 
 
"A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben szeretném elmondani, mi is történt valójában péntekről szombatra virradó éjjel a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban.
 
A két ügyeletben lévő betegszállító - mint ahogy az már ismeretes - valóban viszonylag nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott munkaidőben, a munkájuk ellátása közben. A híresztelés - mely szerint már részegen érkeztek a munkahelyükre - nem igaz, mert váltáskor a munkatársak már jelezték volna, ha ilyesmit tapasztalnak, illetve az éjszakai műszak nagyobb részében minden fennakadás nélkül végezték a munkájukat. 
 
A probléma éjfél után kezdődött amikor a krónikus A osztályról kellett volna elszállítaniuk egy elhalt nőbeteget. Ide már alkoholos állapotban érkeztek, nem az elvárt viselkedést tanúsították; hangoskodtak, illetőleg az egyik beteghez odafordultak és felébresztették, hogy ő e az, akit keresnek. Az ügyeletes nővér megmutatta kit kell elszállítani, és ezt az elhunytat minden probléma nélkül elszállították a kórbonctanra.
 
Később a krónikus B osztályra kellett menniük egy elhunyt férfiérbetegért, akit a híresztelésekkel ellentétben nem ejtettek el, hanem a halottszállító kocsira történő átrakás közben a kocsi négy sarkán levő bádog tüske egyikébe ütötték bele a fejét, így keletkezett rajta a külsérelmi nyom. Hangsúlyozom, valóban nagyon ittasak voltak, és az, hogy nem ejtették el a beteget, nem csökkenti a cselekmény súlyát. Megvalósult a kegyeletsértés és ez elfogadhatatlan. Természetesen a hozzátartozókkal a mai napon személyesen beszéltem és elnézésüket kértem a kórház és a dolgozók nevében a történtekért. A két betegszállítót a mai napon a vezetőség egyetértésével felfüggesztettük a munkából és mihelyt a vizsgálat lezárul, azonnal fel fogjuk őket menteni a közalkalmazotti jogviszony alól.
 
A hasonló esetek megelőzése érdekében a későbbiekben tervbe vettük, hogy azokban a munkakörökben, ahol a munkaidő során gépkocsit kell vezetni, munkakezdéskor, illetőleg a munka befejezésekor rutinszerű alkohol szondázást végzünk. Ez nem csak a betegszállítókra, hanem a gépkocsivezetőkre, belső szállítókra és anyagbeszerzőkre is vonatkozik."

You have no rights to post comments