artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2015. április 28-án Balmazújvároson került megrendezésre a 44. Országos Elsősegély nyújtó verseny megyei fordulója. A megye 17 csapata általános iskolai, középiskolai és felnőtt kategóriában mérte össze tudását.

A versenyzőknek elsősegélynyújtás elméletéből és a vöröskeresztes ismeretekből tesztvizsgán, a gyakorlati elsősegélynyújtói késségekről pedig négy szituációs kárhelyen kellett számot adniuk.  Az alapfeladatnak számító sérüléstípusok (törések, sebzések, vérzések) ellátása mellett, alapszintű újraélesztést és katasztrófa körülmények között, terrortámadás számos sérültjének első ellátása volt a feladat. Ez utóbbi igen csak megnehezítette a résztvevők dolgát, nemcsak a nagyszámú sérült ellátásáról, hanem a veszélyes kárhelyen való biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtéséről is gondoskodniuk kellett.

Területünkről három csapat képviseltette magát a megyei versenyen:

  • Az általános iskolai kategóriában Bocskai István Általános Iskola Tépe (felkészítő: Szakál Attila) a 4. helyezést érte el.
  • Középiskolai kategóriában Berettyóújfalui Arany János Gimnázium Egészségügyi Szakképző és Közgazdasági Szakközépiskola (felkészítő: Tóthné Farkas Piroska) 6. helyezett lett.
  • Felnőtt kategóriában a Berettyóújfalu Rendőrkapitányság, Biharkeresztes és Derecske Rendőrőrs állományának tagjaiból álló „Police” csapat (felkészítő: Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet) megyei 1. helyezést ért el, így ők képviselik Hajdú-Bihar Megyét a Pécsen megrendezésre kerülő országos döntőben.


„Police” csapat tagjai: Kormány Péter, Hegedűsné Semjéni Csilla, Szathmári László

Dr. Mihályi László, Szoboszlai József

Dr. Korcsmáros Ferenc
Magyar Vöröskereszt
Berettyóújfalui Területi Szervezet elnöke

You have no rights to post comments