artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 8. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Sokmagvas rántott jércemell petrezselymes, vajas burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Hospice Alapítvány, a Nárcisz Alapítvány és a Debreceni Tankerület által immár 7. éve életre hívott Nárcisz futófesztiválhoz idén a Berettyóújfalui Tankerület is csatlakozott. 2015. április 9-én a város általános iskolás diákjai futottak a BUSE pályán, felhívva ezzel a figyelmet az emberi méltóság fontosságára.

A rendezvényen részt vett Porkoláb Gyöngyi szervező és Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerület igazgatója, ahol a Nárcisz Program célját mutatták be.

Debrecenben nyolc éve, 17 oktatási és nevelési intézmény részvételével, közösen kidolgozott mentális, szemléletformáló program működik Méltóság mezeje program néven. Célja a gyerekek és szüleik körében a gondoskodásra való nevelés, a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzés szélesebb körű társadalmi elfogadása.

Ennek mentén számos program és képzés mellett immár 7. alkalommal került megrendezésre a Nárcisz futófesztivál. A programhoz az idei évben is csatlakozott Hajdú-Bihar megye több oktatási és kulturális intézménye, így a Berettyóújfalui Tankerület szervezésében városunk általános iskolái is.

2015. április 9-én délelőtt 10 órától egy 20 perces közös mozgásra hívták a szervezők Hajdú-Bihar megye valamennyi köznevelési és kulturális intézményét, beleértve természetesen a debreceni Méltóság mezeje programban közreműködő 17 oktatási intézményt; gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Nárcisz Futófesztiválon több ezren futnak a közös célért, hogy az emberi méltóságot az életünk utolsó pillanatában is megőrizzük.

A rendezvényen „összefutottunk” Nagy Sándorral, városunk futónagykövetével is. Villáminterjúban megkérdeztük tőle, mi a véleménye a Nárcisz futófesztiválról, illetve a kezdeményezés céljáról?

"Ha annyival is tudok segíteni, hogy részt veszek, futok egy ilyen rendezvényen, akkor úgy gondolom, nem maradhatok ki én sem. Mindenképpen tiszteletreméltó és becsülendő dolog, hogy városunk is csatlakozott a futófesztiválhoz, ezáltal is jelképezve az összefogás, az egység szerepét. Amennyiben – akár jótékonysági – futással tudunk segíteni, és felhívni a figyelmet egy vissza nem fordítható eseményre, akkor mindenképpen ott a helyem."

A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek gyakori szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

Fussunk együtt az elfogadásért, a sport szeretetéért és az emberi méltóságért!

You have no rights to post comments