artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bizonyára már sokszor hallottak a Berettyó-parti Baráti futókról, vagy látták őket a Berettyó-parton vagy a városban futni, kocogni. Legutóbbi közös futásuk alkalmából rendesen elfáradtak és sok folyadékot veszítettek.

 

 

Nagyon szomjasak voltak a futásuk végeztével, de az általunk hozott vizet ismeretlen emberek eltulajdonították. Valószínű, hogy földönkívülieknek fájt a foguk a friss palackos vízre. De a Baráti Futók nem estek kétségbe, az éppen náluk lévő víztisztító berendezést a Berettyó-folyóba helyezve azonnal szűrt, tisztított, 8.2 pH értékű lúgos vizet nyertek ki.

Elég szomjasnak bizonyultak, mert a folyó Váncsod-Berettyóújfalu-Bakonszeg szakaszát teljesen kiitták. Csupán 30 cm-es víz maradt a folyóban, gondolva a halakra és az élővilágra is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivás  előtt                                                                              Ivás után

Miután újra erőre kaptak és látták, hogy sok víz hiányzik városunk folyójából, intézkedtek. Telefonon hívták a közelben lévő duzzasztó tulajdonosát és két órán belül friss, tiszta esővíz érkezett a folyóba. Immár a futók is megnyugodtak és mindenki hazament.

Újratöltve

A Berettyó-parti baráti futókkal a is találkozhatnak: BSI Futónagykövet - Berettyóújfalu - Berettyó - parti Baráti Futás néven.

Kedves Olvasó, a hír természetesen nem igaz, nem ittuk meg az egész vizet, hagytunk Önöknek is ! Áprilisi vidám tréfának szántuk!

You have no rights to post comments