artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A  II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Szülői Munkaközössége felháborítónak tartja azt a cikket amelyet a facebookon a Kuruc.info - Berettyóújfalui cigánypátyolgató iskolából űztek el egy kislányt a túlkoros "csínytevők” - címen osztott meg.

Természetesen további megosztások is történtek olyanok részéről akiknek semmi közük nincs a nevezett iskolához, fogalmuk sincs az ott folyó iskolai életről. Mi büszkén vállaljuk, hogy a mi gyerekeink a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, ahol ugyanolyan biztonságban töltik napjaikat és kapnak meg mind a testi, mind a szellemi fejlődésükhöz szükséges nevelést mint a város bármelyik más iskolájában.

Minden osztályba járnak jobb és gyengébb képességű gyerekek, vannak cigány származású gyerekek, vannak többszörösen hátrányos helyzetű tanulók szintén mint bármelyik más intézményben. Ahogy problémák is vannak ugyanúgy, mint bárhol. De ez mégsem jogosít fel senkit arra, hogy megbélyegezze az iskolát, az ott tanító pedagógusokat, igazgatót és a többi tanulót, szüleiket akik nevében kikérjük ezt magunknak. Tudjuk és valljuk, hogy az iskolában a tanítók, a tanárok mindegyike elkövet mindent azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és a cikkben leírtakhoz hasonlók ne fordulhassanak elő. De természetesen minden egyes gyerek mellett nem állhat egy pedagógiai asszisztens, egy tanár vagy egyszerűen egy felnőtt aki lesi minden lépését, mert erre lehetőség sehol nincs.

A tanárok fegyelmezési lehetősége is nagyon szűkös egy beírással, igazgatói figyelmeztetéssel nem lehet elérni a céljukat. A megjelent cikk alapján ne ítéljék el az iskolánkat, hanem jöjjenek el és győződjenek meg személyesen arról, hogyan telnek a gyerekeink napjai az intézményben, nézzék meg milyen munka folyik a pedagógusok részéről, milyen erőfeszítéseket tesznek azért, hogy versenyeredményeket érjenek el, hogy segítsenek bennünket abban, hogy boldog, egészséges, kiegyensúlyozott felnőtté válhassanak gyermekeink.

Ezen a fórumon is szeretnénk megköszönni az iskola vezetésének és minden tanárának, dolgozójának azt az áldozatos munkát amit a gyermekeinkért tesznek és kérjük, hogy ne veszítsék el hitüket egy-egy ilyen negatív, lehúzó cikk miatt.

Berettyóújfalu, 2015. március 31.

a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Szülői Munkaközössége

You have no rights to post comments