artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

8 egyesület nagy-nagy álma vált valóra, hogy saját helyet, termet kapott az utóbbi években már kihasználatlan „Kis Elzettben”, köszönhető mindez városunk önkormányzatának. 2014. március 22-én a víz világnapja alkalmával egybekötött rendezvényen ismerkedhettek meg városunk lakosai az egyesületek új otthonával. Egy pályázat segítségével - melyben városunk lakosságának segítségét, felajánlását is kérik - a Civil Udvar 2015-ben megújul, ezzel kapcsolatban Csarkó Imre, a projekt koordinátora árult el részleteket.

Több munkaóra, befektetett önerő, megszépülő és megújuló termek, helyiségek jelzik azt a sok munkát és energiát, melyet a civilek végeztek. 2014-ben már több programot is szerveztek az egyesületek a Civil Udvarban, pl.: Boksz és Baranta bemutatót, PÁRNA-napokat, Hullócsillagok éjszakáját, koncerteket, kiállítás megnyitókat.

2015. év elejétől az Önkormányzat jóvoltából a civil udvarban lévő 8 szervezet (Bajnóca Néptánc Egyesület, Berettyóújfalui Arkadas Baranta SE, Bihari Szabadidő és Sportegyesület, Bihari Természetbarát Egyesület, Szélső Érték Kör Egyesület, Parola Közhasznú Egyesület, Berettyó Ökölvívó és Szabadidős Sport Egyesület, CSAT Egyesület) biztos helyet kapott tevékenységük végzéséhez, ugyanis a terület lekerült az eladásra kínáltak közül, új bérleti szerződések aláírására került sor. Ez a tény jelentősen megkönnyíti az egyesületek számára a pályázati lehetőségek kihasználását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csarkó Imrétől a pályázat megírójától tudtam meg az alábbi részleteket, melyben városunk lakosságának segítségét, felajánlását is kérik a szépítéshez, megújításhoz!

Ennek talán első látható hozadéka lesz a Civil Udvar parkosítása, amely a MOL Zöldövezet programban elnyert támogatásból valósulhat meg. A projektterv hónapok alatt alakult ki, többször egyeztetve az egyesületek vezetőivel, valamint Berettyóújfalu Önkormányzata is támogatta terveinket. A megvalósítás 2015. április 1-én indul, és terveink szerint 2015. augusztus 19-én történik meg a felújított terület átadása. A felújítás során némi földmunkát követően térhatároló sövények és különböző fák, cserjék lesznek ültetve, ezen kívül köztéri elemek is helyet kapnak az udvarban. A fejlesztés közösségi összefogással valósul meg, melyben az egyesületekkel történt egyeztetések után azok aktív tagjai fognak részt venni, valamint folyamatban van szakemberek, vállalkozók támogatásának elnyerése is.

Ezúton hívnánk fel a lakosság és vállalkozók figyelmét, hogy virágos növények, téglák, esetleg termőföld vagy egyéb felhasználható anyagok adományozásával hozzá tudnak járulni a terület megújításához, melyért cserébe felkerülnek a területre elhelyezendő támogatói táblára! Az esetleges felajánlásokat a 06 30 610 64 43-as telefonszámon tehetik meg, egyeztetve a projekt koordinátorával, Csarkó Imrével.

Bízunk benne, hogy 2015. augusztus 19-én egy megújult, felfrissült, zöld terület átadása történhet meg.

You have no rights to post comments