artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A WWF Magyarország meghirdeti a Föld Órája Magyarország kihívásához kapcsolódó Nagy Zöldítési Akcióját. Március 21-én, egy héttel a Föld Órája előtt, Magyarország települései versengenek majd a Föld Órája Fővárosa címért. Elérkezett a cselekvés ideje: mutassuk meg, hogy változtathatunk az éghajlatváltozáson!

 

A WWF Magyarország idén negyedszer szólítja ringbe a települési önkormányzatokat, hogy induljanak a WWF Föld Órája Fővárosa címért és Nyíregyháza, Szigetszentmiklós és Pusztaszabolcs után közülük kerüljön ki az idei nyertes.

Idén azonban bonyolódik a kihívás, még inkább a tetteké, és a helyi vállalásokon keresztül történő kapcsolódásé a főszerep. Éppen ezért a szervezők arra kérték Magyarország településeit, hogy szervezzenek saját zöldítő akciót 2015. március 21-re a Föld Órája előrendezvényeként. Az ezen a napon történő, előzetesen regisztrált Zöldítési Akciók eredményeinek beküldését követően, a WWF Magyarország belső zsűrije választja majd ki azt a települést, ahol a legtöbben vettek részt az önkéntes akcióban, a legtöbb szemetet gyűjtötték össze vagy a legnagyobb területet tisztították meg – természetesen a számokat a településméretekkel arányosan súlyozzuk.

A várostisztításból a WWF is kiveszi a részét! 2015. március 21-én, a Víz Világnapja előtt egy nappal és a Föld Órája előtt pontosan egy héttel a WWF Magyarország Budapesten csatlakozik a FŐKERT Nonprofit Zrt. és Budapest Főváros Önkormányzata által szervezett „Miénk itt a Park!” elnevezésű, tavaszváró parkszépítési akciójához a Szent István Parkban, ahol a Víz  Világnapjára készülődve útjára indítja Élő Duna Turnéját is.

A WWF vizes élőhelyekhez kapcsolódó interaktív térbeli társasjátéka a család minden tagja számára játékos és szórakoztató formában kínál ismeretszerzési lehetőséget a vizes élőhelyek egészségének és az ivóvíz tisztaságának összefüggéseiről.

„A Föld Órája globális kezdeményezése arról szól, hogy ismerjük fel a cselekvés erejét és vegyük észre, hogy a tetteinkkel nem csak arra vagyunk képesek, hogy előidézzük az éghajlatváltozást, de arra is, hogy változtassunk rajta. A döntés a mi kezünkben van, ezért arra kérünk mindenkit, hogy saját eszközeivel álljon ki és mutassuk meg együtt, hogy változtathatunk az éghajlatváltozáson” – közölte Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója. Hozzátette: „Mindazok, akik egy héttel a Föld Órája előtt részt vesznek egy nagy település zöldítési akcióban, vagy akik anyagi eszközökkel járulnak hozzá, hogy további bivalyokat adjunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszatarjánnak, és azok is, akik a Föld Órája alatt jelképesen lekapcsolják fényeiket, mindannyian azt mutatják majd meg, hogy Magyarország kiáll a hazai természet értékek mellett és hajlandó tenni azért, hogy megőrizze.”

Föld Órája: Te mit teszel idén?

Elérkezett a Föld Órája! Regisztrálj a weboldalon, és mondd el, Te mit teszel a bolygóért! Településeddel is csatlakozz a kezdeményezéshez, és szálljatok versenybe a WWF Föld Órája Fővárosa címért!

Idén kilencedik alkalommal söpör végig a világon a Föld Órája. Március 28-án, helyi idő szerint 20:30-kor történik majd a jelképes lámpaoltás, amelyhez 2009 óta Magyarország is csatlakozik. Állj közénk magánemberként, és akár munkahelyeddel, helyi önkormányzatoddal is! Fogjunk össze, és változtassunk együtt az éghajlatváltozáson!

Tudj meg mindent kezdeményezésről! Kattints a -ra, és regisztrálj!

Mi köze a Föld Órájának a vízibivalyokhoz?

You have no rights to post comments