artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Dr. Tóth Ferenc r. alezredes a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság mb. rendőrkapitánya 2015. március 11-én a Rendőrkapitányság épületében tartotta meg évértékelőjét.

 

 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egészét az országos szakmai vezetés jóra értékelte, és azt gondolom, hogy ebből markánsan kivette a részét a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a teljesítmény vonatkozásában is. Berettyóújfalu egy nagyon jelentős szerepet vállal a Hajdú-Bihar megyei rendőrszakma életében. A Hajdú-Bihar megyei 82 településből 31 hozzánk tartozik, ami 66.000 embert jelent. Két óriási forgalmi utunk van, a 42-es és a 47-es. Ez közlekedés biztonsági szempontból komoly fejtörés okoz számunkra, és nem utolsó sorban a határszakasz, ami 30 km-en keresztül tart. Valamint schengeni külsős határ vagyunk, ez is jelentős feladatokat ró a kapitányságunkra - mondta a kapitányságvezető.

A rendőrkapitányság vezetője részletesen beszámolt a tett intézkedésekről, az elért eredményekről, a tendenciákról, a jövőben kitűzött célokról és azokról a területekről, ahol előrelépés szükséges.

A regisztrált bűncselekmények száma 2014.ben 1391 volt, a nyomozás eredményessége 62,42 %. A vagyon elleni bűncselekmények kérdéskörét vizsgálva, itt is egy csökkenő tendencia mellé egy emelkedő nyomozási eredmény párosult, az előző évekhez viszonyítva 60-70 %-ról 50 %-hoz közelítenek. A rablások számának alakulását tekintve is csökkenő tendenciát figyelhetünk meg. Ez az egyik olyan kategória, ami a helyi rendőrkapitányság hatáskörébe tartozik és úgy tekintenek rá, mint az emberölésre. 2014-ben mind a három rablás elkövetőit felderítették.

Dr. Tóth Ferenc r. alezredes hangsúlyozta, hogy segítő, támogató, informáló, tájékoztató rendőrséget szeretne és ezen fog munkálkodni. Majd a szabálysértések kérdéskörét vizsgálva elmondta, kevesebb elkövetés mellett, ugyanannyi személyt vettek őrizetbe. A szabálysértés témakörébe tartozik többek között: a tulajdon elleni szabálysértés, a rendzavarás, a garázdaság, stb.

A személyi sérüléssel járó közúti balesetek területe sok összetevős, melyben a rendőrség a jármű vezetőjére van hatással, a járműre és a közútra kevésbé. Addig, amíg egy ember is meghal a közutakon, addig nem lehetünk nyugodtak – emelte ki a kapitányságvezető.

Ennek megakadályozása, illetve a közlekedés biztonságának fenntartása és javítása érdekében minden rendelkezésre álló eszközt (pl. traffipaxot) be fognak vetni. A traffipaxok teljes kihasználtság mellett, gyakorlatilag éjjel-nappal működnek, mely nem Önök ellen, hanem Önökért van - mondta értékelőjében a r. alezredes.

A határforgalom alakulását vizsgálva megtudtuk, hogy ma Magyarországon 3,6 millió személygépkocsi van forgalomban. Az ártándi határátkelő éves forgalma 1,6 millió személygépkocsi, ez 800.000 ki-és 800.000 bejövő gépjárművet jelent, melynek többsége Berettyóújfalun keresztül megy át.

A személyi sérüléses baleseteknél - az okozók oldalát nézve - közel 50% a személygépkocsi vezetők hibája miatt történik, 20 százalék a tehergépkocsit vezetők gondatlansága miatt és minden 5. személyi sérüléssel járó balesetet kerékpárosok okoznak. Éppen ezért fontos feladatként kezelik, hogy a kerékpárosok a szabályoknak megfelelően közlekedjenek. Ennek érdekében többször osztottak láthatósági mellényt, lámpákat. Akciókkal hívjál fel a figyelmet a biztonságos és szabályos kerékpározás fontosságára. A rendőrkapitányság kezdeményezésére jött létre a kerékpáros is. A rendőrkapitányság munkatársai vállalják iskolai, óvodai csoportok, közösségek biztonságos közlekedésre való felkészítését is.

You have no rights to post comments