artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Városunkban elvétve tapasztaljuk, hogy vannak olyan ingatlanok, amely előtt a zöldterület nincs kellőképp kezelve, gondozva. A kinövő gallyak, vagy lelógó ágak miatt a járdán csak nehezen lehet eljárni, vagy az ingatlan előtti fák ágai belenőttek az elektromos hálózat védőövezetébe. - Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda felhívása

Berettyóújfalu Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi környezetvédelemről szóló 13/2009. (V. 04.) sz. rendelete szerint az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan határvonalától az útszegélyig – oldal és hátsó határvonaltól 5 méterig a zöldterület gondozását (kaszálás, gyomtalanítás) elvégezni.

Az ingatlan határvonala és az úttest között lévő fák gondozása az ingatlan tulajdonosának – kezelőjének – feladata. Ha a fent megjelölt területen villamoshálózat halad, az ingatlan tulajdonosa – kezelője – köteles gondoskodni arról, hogy a fák koronája a hálózat biztonsági övezetébe ne nőjön bele. Ezt a konkrét helyzetnek megfelelő növekedési tulajdonságú fafajták ültetésével, illetve a meglévő fák koronájának rendszeres karbantartásával kell biztosítani.

Amennyiben az ingatlan tulajdonosok, kezelők, használók a rendeletben foglaltaknak nem tennének eleget, az önkormányzat a tulajdonosokat megbírságolhatja, vagy a kezelők, használók költségére a köztisztasági munkát, illetve a fák, bokrok koronájának karbantartását elvégeztetheti.

A bírságolás megelőzése érdekében kérem a Tisztelt Ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanuk környezetében az elektromos hálózat védőövezetébe belenőtt, a gyalogos közlekedési területek – járda – fölé benyúló gallyak, az úttest szelvényébe, és a kereszteződések rálátási háromszögébe belógó, esetleg belenőtt ágak, fahajtások eltávolítását minél hamarabb elvégezni, vagy elvégeztetni szíveskedjenek.

Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda

You have no rights to post comments