artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is korlátozó intézkedéseket, így a betétkifizetés 1 millió forintos korlátozását rendelte el. A csoport legnagyobb egysége a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Regionális Bank, amely Berettyóújfaluban és több környező kistelepülésen is üzemeltet bankfiókot.

Az 1 millió forintos korlátozáson túl a bankbetétesek és folyószámlatulajdonosok az ellenőrzés végéig nem tudják használni a bankkártyájukat, nem bonyolíthatnak átutalásokat az internetbankon keresztül csakis személyesen a bankfiókban, illetve a csoportos beszedési megbízások sem kerülnek teljesítésre, erről a számlatulajdonosnak más módon kell gondodkosni.

Az alábbi tájékoztató jelent meg ma délután a bank honlapján.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-5/2015. számú határozatával az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt-re vonatkozóan ideiglenes intézkedések alkalmazásáról és felügyeleti biztosok kijelöléséről döntött.

Megtiltotta a Bank számára a végzés kézhezvételétől kezdődően a Banknál folyamatban levő ellenőrzési eljárást lezáró Határozat meghozataláig terjedő időtartamra, illetve a tilalom megszűntetéséig, de legfeljebb 90 napra a betétek és más visszafizetendő források kifizetését ügyfelenként 1.000.000,- Ft. összeg felett.

Megtiltotta a Bank számára a végzés kézhezvételétől kezdődően a Határozat meghozataláig terjedő időtartamra, illetve a tilalom megszüntetéséig, de legfeljebb 1 évre a kötelezettségek vállalását.

Az MNB újabb döntéséig

  • a Bankban betét elhelyezésre nincs lehetőség, a Bank pénztárába készpénz befizetésre hiteltörlesztés, bankszámlával kapcsolatos tartozások (tőke, kamat, késedelmi kamat, költség) rendezése érdekében kerülhet csak sor.

  • a Bank hitelezési tevékenységet nem folytathat, hitel, ill. kölcsönszerződést nem köthet.

  • A már megkötött, folyamatban levő szerződések alapján sem lehet kifizetést teljesíteni, tehát nem kerülhet sor a kölcsön kifolyósítására, valamint hitelkeret terhére sem kerülhet sor pénzkifizetésre. Ez vonatkozik a Széchenyi Kártya hitelkeretre, valamint a Gazdakártya keretre is.

  • A betétesek, bankszámla tulajdonosok részére történő 1.000.000,- Ft-os kifizetési keret úgy értendő, hogy 2015.02.24-én 10 óra 38 perctől számítva ügyfelenként, összesen legfeljebb ilyen összegű készpénz felvétel-, átutalás-, beszedési megbízás teljesíthető.

  • Az internetbank használata felfüggesztésre került. Az ügyfelek átutalási megbízást kizárólag papír alapon tudnak benyújtani a bankfiókokon keresztül.

  • A bankkártya rendszer és az ATM-ek működtetése felfüggesztésre került. Az Ügyfelek bankszámlájukról készpénzt csak a bankfiókokban jogosultak fölvenni, a fentiekben meghatározott kifizetési korlátozással.

  • A bankszámlákról nem kerülnek teljesítésre az állandó/rendszeres-, a határidővel berögzített átutalási megbízások, a csoportos beszedési megbízás, a felhatalmazó levél alapján történő beszedési megbízások. Az Ügyfeleknek maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy ezek a megfelelő módon a szolgáltatóknál, partnereiknél rendezésre kerüljenek.

  • Az MNB intézkedése nem érinti a Bank Ügyfeleinek szerződés alapján fennálló fizetési kötelezettségeit. Amennyiben az Ügyfél a Banknál hitelszámlával és folyószámlával/pénzforgalmi számlával is rendelkezik, úgy az esedékes törlesztő részlettel a számla megterhelésre kerül.

Az Ügyfelek a bankfiókokban további tájékoztatást kaphatnak és az aktuális információkról a Bank honlapján (www.erbbank.hu) is tájékoztatást teszünk közzé.

Az ideiglenes intézkedések időszaka alatt kérjük Tisztelt Ügyfeleink türelmét és megértését!

2015. február 24.

ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt.

You have no rights to post comments