artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hat vidéki intézmény, köztük a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház illetve Polgár mentőállomás munkájának javításához járult hozzá a K&H gyógyvarázs program 2014-es karácsonyi támogatásaival. A három kórház és három mentőállomás összességében több mint 6 millió forint értékű orvosi eszközöket, műszereket kap. A támogatott intézmények közül három a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben végzi mindennapi működését.

A bajai Szent Rókus Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház, valamint a baktalórántházi, az orosházi és a polgári mentőállomás kapta a K&H gyógyvarázs karácsonyi támogatásait. A hat intézmény összesen 6 136 042 forint értékű eszközökkel és műszerekkel gazdagodva végezheti gyógyító tevékenységét a jövőben.

„A tavaly karácsonyi ajándékokra szánt összegből, illetve dolgozóink karácsonyi vacsora felajánlásából  összesen hat intézményt tudtunk most támogatni, több mint hat millió forint értékben. Ezzel 24-re nőtt a K&H gyógyvarázs 2014-es támogatott intézményeinek száma, míg az adományozott összeg átlépte a 27 millió forintot” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója az ünnepélyes átadón. „A modern eszközökkel és műszerekkel hozzájárulhatunk a gyors és pontos diagnosztikához, a hatékony kezeléshez, a mentősök, orvosok és ápolók okos döntéseihez, így pedig lerövidíthetjük a kis betegek számára a gyógyulási időt, hogy mielőbb visszatérhessenek otthonaikba, családjuk, barátaik körébe és teljes életet élhessenek.”

A K&H az elmúlt 11 év során 520 millió forinttal járult hozzá, a magyar gyermekegészségügy javításához, a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. A karácsonyi ajándékokra szánt összeget a K&H gyógyvarázs indulása óta, immár 11 éve ajánlja fel a program javára. A karácsonyi támogatás révén az elmúlt évek során összesen 42 intézmény működését segítette, 92 millió forint értékű eszközökkel. Az idei évben az 5 millió forint karácsonyi támogatás felhasználásáról a nagyközönség dönthetett, online közönségszavazással. A jelöltekre a három és fél hét alatt közel 60 000 szavazat érkezett.  Ezek eredményeképp 1,5-1,5 millió forint támogatásban részesült a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház és Polgár Mentőállomás, míg 1-1 millió forint értékben a bajai Szent Rókus Kórház és a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház vásárolhatott orvosi eszközöket.

 

 

 

 

 

 

 

 

A karácsonyi támogatás 5 millió forintjához  adódott még hozzá a K&H dolgozók önkéntes karácsonyi vacsora felajánlása, amikor is saját céges karácsonyi vacsorájuk költségével támogatják a gyermek-egészségügyet. Ebből a felajánlásból idén 1,1 millió forint gyűlt össze, amelyből a baktalórántházi és az orosházi mentőállomás vásárolhat mentési eszközöket.  A két karácsonyi támogatás révén a K&H hozzávetőleg 10-12 000 beteg gyermek gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatához, ellátásához járul hozzá országszerte.

„A karácsonyi támogatottak közül 3 intézmény – a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, valamint a baktalórántházi és a polgári mentőállomás – hátrányos helyzetű kistérségben végzi munkáját, a tavalyi évtől pedig a K&H kiemelt figyelemmel kezeli ezeket a kistérségeket és az ott élő gyermekeket. A hátrányos helyzet és a rossz egészségügyi állapot ugyanis sajnos együtt járnak. A gyermekhalálozások és egészségi problémák 30-50%-a hozható összefüggésbe a szülők hátrányos társadalmi-gazdasági helyzetével. Éppen ezért a hátrányos helyzetű régiókban gyógyító munkát végző intézményeknek talán még nagyobb szükségük van a segítségünkre” – fejezte be Horváth Magyary Nóra.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 11 év alatt összesen 13 intézmény kapott 19 millió forint értékben orvosi műszertámogatást. A K&H gyógyvarázs karácsonyi támogatásának köszönhetően most a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Gyermek- és Sürgősségi Osztálya illetve Polgár mentőállomása vásárolhatott magának a gyermekek gyógyítását segítő eszközöket.

 

 

 

 

 

 

 

 

„A sürgősségi ellátás az utóbbi évek egyik dinamikusan fejlődő területe, melyben a gyermek sürgősségi ellátás kiemelkedő szerepet tölt be. Nemcsak speciális ismeretanyagot, hanem minden életkorra specifikus széleskörű eszközrendszert is igényel. A K&H pályázat révén lehetőségünk nyílt az eddig meglévő bizonyos nagyobb értékű műszerek cseréjére (pl. EKG, ultrahangos inhalátor, vérnyomásmérők, pulzoxymeter, laryngoscope, lélegeztető ballonok) illetve olyan új eszközök beszerzésére is, amelyek ellátási lehetőségeinket szélesítik, a korszerűbb és biztonságosabb betegellátást szolgálják, a magas szintű sürgősségi ellátás igényeinek megfelelően” – mondta el Dr. Korcsmáros Ferenc, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának főorvosa.

„Sajnos munkánk során sokszor olyan gyerekekkel találkozunk, akik fájdalmuk, betegségük vagy sérülésük miatt sírnak, szenvednek. Most a K&H gyógyvarázs pályázatnak köszönhetően mentőállomásunk olyan eszközökhöz jutott, amelyekkel a kicsik fájdalmát enyhíthetjük, ellátásukat biztonságosabbá, gyorsabbá, hatékonyabbá tehetjük. Az új légútleszívó készülékek segítségét az újraélesztések során, a végtagrögzítőket baleseti ellátásoknál tudjuk használni kis pacienseink javára, javítva ezzel életkilátásaikat. A berendezések beszerzése költséges dolog, nagyon emberséges gesztus a K&H Bank részéről, hogy ilyen segítséget nyújtanak!” – mondta el Varga János, a polgári mentőállomás vezetője.

You have no rights to post comments