artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Borsos tokány főtt tésztával, csemege uborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott kolozsvári káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Nord-Point Kft. megnyitotta Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét Berettyóújfalu külterületén - a város ÉNy-i részén -, a 42. számú főút mentén. A 240 háztartás éves villamosenergia szükségletének biztosítására képes létesítmény átadására 2015. január 19-én került sor, ahol sajtótájékoztatóval egybekötött erőműbejáráson ismertették a beruházás részleteit.

 

A megnyitón Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere mondott köszöntő beszédet, melyben nagy örömét fejezte ki annak, hogy városunk külterülete szolgálhat helyéül egy olyan beruházásnak, amely a telepített naperőmű által zöld energiát biztosíthat a környező lakosság számára. A 21. században a megújuló energiaforrások felhasználása jelenti a jövőt az energiaszolgáltatásban.

Polgármester úr felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszak bebizonyította, az energia hiánya, illetve annak eljuttatásának bizonytalansága milyen helyzeteket tud teremteni a világban. Ezért is kell nagyobb hangsúlyt fektetni az alternatív energia előállítására. A Nord-Point Kft., mint családi vállalkozás is példája ennek a szemléletnek, ugyanis az alaptevékenységükön túl – építőanyag kereskedelem és transzport beton – egy új, környezetbarát technológiával biztosítják a vállalkozás több lábon állását, egy Európai Uniós pályázat eredményeképpen.

Muraközi István bízik abban, hogy az erőműbe befektetett összeg rövid időn belül megtérül és a vállalkozás hosszú távon rentábilis lesz, valamint a további bővítési tervek is megvalósulhatnak. A köszöntő után a polgármester Szűcs Norbert projektvezető segédletével üzembe helyezte az erőművet.

Ezt követően Szűcs Norbert a Móló Étteremben tartott sajtótájékoztatót, ahol a beruházás részleteit ismertette.

Az összesen 300 millió forintos beruházáshoz az Európai Fejlesztési alap „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázatán nyert forrást a cég, mellyel 120,04 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott.

A kivitelezési munkák során összesen 2277 darab napelem modult telepítettek az erőmű területére, így összesen 495 kW teljesítményre képes az első blokk. Az erőművet a jövőben 1,8 MW-os kapacitásig fogja tovább fejleszteni a cég, amivel Magyarország egyik legnagyobb naperőművét hozzák létre.

A Nord-Point Kft. elsősorban értékesítés céljából termel energiát, melyet az E.on Tiszántúli Áramhálózati Zrt. hálózatán keresztül juttat el a fogyasztókhoz. A naperőmű méreteiből adódóan a következő egy év során összesen 680 Megawattóra (MWh) energia megtermelésére képes, amivel 240 környékbeli háztartás éves energia-szükségletét tudják fedezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hajdúszoboszlói Nord-Point Kft. egy építőanyag kereskedelemmel és transzport beton gyártással foglalkozó családi vállalkozás. Betonüzemük működtetése jelentős energia felhasználással jár, ezért döntöttek úgy 2010-ben, hogy egy 30 kW-os háztartási méretű kiserőművet telepítenek, mellyel jelentősen csökkenteni tudták energiaigényüket. Ez után született meg a döntés egy új, ipari méretű naperőmű megépítéséről.

“Régóta megfogalmazott cél a vállalkozásban a több lábon állás megvalósítása, és ezt elsősorban valamilyen megújuló energiára alapuló termelési folyamathoz szerettük volna kötni. A Nord-Point Kft-nél nagyon fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, ezért kézenfekvő választás volt a napenergia, mint alternatív energiaforrás kihasználása” - mondta Szűcs Norbert a cég projektvezetője.

A Nord-Point Kft-ről bővebb információ található a .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázat neve: Új Széchenyi Terv – Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára (GOP-2.1.1-12/B-2013-1165)

Projekt megnevezése: Napelemes erőmű építése és géppark technológiafejlesztése a NORD-POINT Kft-nél

Projekt adatai: A projektleírás

Beruházás helye: Észak-Alföld, Hajdú-Bihar megye, Berettyóújfalu
Megítélt összeg: 120 044 349 HUF,  Támogatás aránya: 40 %
Támogatási döntés dátuma: 2013.07.16.
Projekt megvalósítás tényleges kezdete: 2013.09.24.
Projekt megvalósítás tényleges befejezése: 2014.10.10.

Kedvezményezett neve: NORD-POINT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Elérhetősége:
4200 Hajdúszoboszló, Kossuth u. 71.

Irányító Hatóság: 

Közreműködő szervezet: NGM GFP Ügyfélszolgálata, 1139 Budapest, Váci út 81-83. 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments