artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy csak engedéllyel rendelkező árustól vásároljanak tűzijátékokat, tartsák be a tárolásra, használatra vonatkozó szabályokat, hogy az óév egyéni tűzijátékos búcsúztatásához ne kötődjön baleset.

A polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló 173/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet lehetővé teszi, hogy nagykorú személyek 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékeket december 28-31. közötti időszakban engedély nélkül vásároljanak és január 5-ig birtokoljanak, tároljanak. A termékeket azonban kizárólag csak december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig lehet felhasználni.

Továbbra is tilos Magyarországon petárda birtokolása és felhasználása!

A balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy csak működési engedéllyel rendelkező üzletből, ideiglenes árusítóhelyről vásároljanak pirotechnikai eszközt, soha ne illegális árustól. Fontos, hogy az eszközt megfelelő körülmények között tárolják, majd felhasználáskor tartsák be a használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.

A rendőrség Hajdú-Bihar megyében összesen 27 helyszínen engedélyezte 2014. december 28-31. közötti időszakban pirotechnikai termékek árusítását, mely helyek fele Debrecenben, többnyire a bevásárlóközpontok parkolóiban található.

A megvásárolt pirotechnikai termékeket ne tárolják tetőtérben, alagsorban, pincében és más tűzveszélyes anyaggal együtt, azokat kiskorú személy elől zárják el, illetve el nem zárt pirotechnikai terméket ne hagyjanak felügyelet nélkül!

Ne használjanak elnedvesedett és utána kiszáradt, sérült burkolatú, vagy hibás terméket, azokat a forgalmazónak vigyék vissza! Soha ne bontsák meg, vagy szereljék szét a termékeket!

A pirotechnikai termékek illegális árusításának megakadályozása érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei ellenőrzéseket végeznek az év végi időszakban. Az illegálisan birtokolt pirotechnikai termékeket a rendőrök minden esetben elkobozzák és a szabálysértőt eljárás alá vonják.

Fontos szabály, hogy a fel nem használt, hibás, vagy lejárt szavatosságú termékeket január 5-éig vissza kell vinni, melyet az eladó köteles térítésmentesen visszavenni.

A pirotechnikai termék birtoklása is pirotechnikai tevékenységnek minősül, ezért a szabálysértési törvény alapján az a személy, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát, vagy bombát birtokol, illetve felhasznál pénzbírsággal sújtható, melynek összege 150 ezer forintig terjedhet.

Balesetmentes óévbúcsúztatást és boldog új esztendőt kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!

You have no rights to post comments