artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Karácsonyi ünnepséggel egybekötött, évzáró rendezvényt tartottak a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesülete szervezésében. 2014. december 17-én a Nadányi Zoltán Művelődési Központ színházterme adott otthont a színpadi produkcióban, előadásokban igen színvonalas ünnepségnek. A színházterembe és a meghívottak, a nyugdíjasok szívébe is beköltözött az öröm, a szeretett, a karácsony hangulata.

Brandtner Lilla, az Arany János Gimnázium Egészségügyi Szakképző és Közgazdasági Szakközépiskola tanulója Juhász Gyula: Karácsony felé című versét szavalta el, mellyel a rendezvény kezdetét vette.

Pikó Gyuláné, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, a nyugdíjas klubok tagjait. A meghívottakat, Vitányi István országgyűlési képviselőt, Muraközi István polgármester urat, Bónácz János alpolgármester urat, Krisztik Csabát, a Nova Villa 2010 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, és Kálnai Zsoltot, az Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképző és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően a Szivárvány Református Óvoda Holdfény csoportjának előadását láthattuk, akik Jézus Krisztus születésének történetét mesélték el. Visszarepítettek minket Betlehembe, és a kisded megszületésének pillanatait varázsolták a színpadra. Őket, valamint a további fellépőket is megajándékozta a nyugdíjasok mikulása, majd szintén a gyerekeké volt a főszerep, a Karácsonyi csodák című mesejátékot adták elő a Derecskei Csillagfény Gyermekszínház növendékei.

Kiss Emese, az Arany János Gimnázium Egészségügyi Szakképző és Közgazdasági Szakközépiskola tanulója népdalcsokrok éneklésével örvendeztet meg mindenkit.

A karácsonyi hangulatot fokozva, karácsonyi köszöntőt adtak elő a Diószegi Kis István Református Iskola diákjai, hangszeres előadásokkal színesítették a műsorukat. A Virtuózok színpadján már láthattuk, hallhattuk hegedülni Miczura Erik Dentont, aki ma édesapjával, Miczura Károly prímással együtt lepték meg a közönséget.

Ismét az éneklés került előtérbe, Rácsai Patrícia előadásában musical dalokat hallhattunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény elejétől jelenlévő Muraközi István polgármester úr is köszöntötte a szépkorúakat, az év végi ünnepségük alkalmából:

„…Egy picit úgy éreztük ma magunkat, mint egy nagy család. A mai délutánon a legkisebbektől a legnagyobbakig, a zenétől a prózáig, a színdarabtól a musicalig mindenből kaptunk egy kis egyveleget, és ha körbenézek, igazi nagycsalád a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesülete.”

„…Karácsony mégis csak az ajándékozásról szól és a mai nap bebizonyította, hogy szeretetből és kevés pénzből is lehet egy nagyon jó és kedves délutánt varázsolni. Azt gondolom ez a legfontosabb.”

Polgármester úr külön örömmel jegyezte meg, hogy a mai délután is láthatott Betlehemi előadást, amit a gyereket szívből adtak, és ő is, és a jelenlévők is szívből fogadtak. A rendezvény további programjaihoz további jó hangulatot, ünneplést és Áldott Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánt mindenkinek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Városi Zeneiskola tanítványainak hangszeres előadásai következtek: Daróczi Sándor trombita, Fekete Eszter furulya, Szabó Zoltán vadászkürt, Kecskeméti István vadászkürt előadásait hallhattuk. Daróczi Lajosné karácsonyi verset adott elő.

A Hagyományőrző Népdalkör népdalcsokrok éneklésével köszöntötte a nyugdíjasokat. Tóth István gitár-ének előadásával lepte meg az szépkorúakat. Az est további részében ünnepi vacsorára és tombolasorsolásra került sor, majd kötetlen beszélgetéssel, énekléssel, tánccal zárták a 2014-es évet a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének tagjai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments