artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Óriás kisbaba született a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán 2014. december 10-én. Pál Kata 5450 grammal, 57 cm-rel látta meg a napvilágot. 28 éves anyukájával, a biharkeresztesi Bagdi Edinával, illetve a kisbabát világra segítő Dr. Zákány Zsolt főorvossal beszélgettünk.

 

 

 

Szívből gratulálunk! Számítottak rá, hogy ekkora babájuk születik? – kérdeztük a boldog édesanyától.

Igen, nem ért minket váratlanul. Én is nagy súllyal, 4 kiló felett születtem, a nővérem két kislánya szintén, de ekkorára azért még mi sem gondoltunk. 

Nagy volt a pocakom, de minket is nagyon meglepett a kislányunk, 5 kiló feletti babára azért mi sem számítottunk. A picurka nehezen akart kibújni, császármetszéssel született. Zákány Zsolt főorvos úr volt az orvosom, nem haladt időben a baba lefelé, ezért döntöttünk a császár mellett. Hihetetlenül nagy kisbaba, úgy néz ki, mintha már 3 hónapos lenne. Nagyon boldogok vagyunk!

 

Főorvos úr, mit kell tudni erről a születésről? – fordultunk Dr. Zákány Zsolt osztályvezető főorvoshoz.

A kismama az első babáját várta. Tudni kell, a kisbabák a harmincadik hétig körülbelül egyformán fejlődnek;  az is, aki 2.5 kilóval, az is, aki 5.5 kilóval születik. A harminckettedik hét utáni ultrahangon már sejtettük, hogy valami készül, mondtuk is az anyukának, szép nagy babája lesz. A következő vizsgálat után hozzátettük: húúúú, de szép nagy babája lesz! A szülés előtt megmértük – akkor a gép kiakadt, olyan paramétereket mértünk, amiket ezek a japán gépek egyszerűen nem tudtak értelmezni. Beütöttem az 5.5 kilós baba méreteit, a gép azt írta ki: ilyen nincs, hiba. A nagy súly miatt császármetszéssel segítettük a világra, már az első megemelés után is éreztem, 5 kiló felett vagyunk. A hozzá hasonló méretű babáknál gyakori a terhességi cukorbetegség, szerencsére esetében nincs így. Aranyos, formás gyerek, az 5.5 kilójához képest nem túl hosszú; jól van ő is és az anyukája is, aki már nagyon ügyesen szoptatja.

A Berettyóhír szerkesztősége ezúton is sok szeretettel gratulál a boldog családnak!

 

 

You have no rights to post comments