artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Segíts Te is, hogy a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Gyermek- és Sürgősségi osztálya nyerje a 1,5 millió forintos támogatást a K&H gyógyvarázs karácsonyi szavazásán! Neked csak egy !

 

 

 

A K&H Csoport 2014 karácsonyán is a gyermekek mielőbbi gyógyulását támogatja abból az összegből, amit munkatársai és partnerei ajándékozására szánt. A döntés most a Te kezedben van: milyen értékben kapjon műszereket az alábbi négy gyermek-egészségügyi intézmény? A jelöltekre két külön kategóriában szavazhatsz. Az intézmények kategóriánként 2,5 millió forint összegű orvosi műszertámogatásban részesülnek – a több szavazatot szerző jelölt 1,5 millió, a kevesebbet 1 millió forint értékű eszközökkel lesz gazdagabb.

Idén karácsonykor a következő négy intézményre szavazhatsz 2014. december 9. és 31. között:

hátrányos helyzetű kistérségben működő intézmény:

  • Polgár Mentőállomás

nem hátrányos helyzetű kistérségben működő intézmény:

  • Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály

  • Kanizsai Dorottya Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály, Nagykanizsa

Köszönjük, hogy okos döntéseddel hozzájárulsz a jelen és jövő társadalmának teljes életéhez!

Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Gyermekosztály – Sürgősségi Osztály

A Gróf Tisza István Kórház Gyermekosztálya összesen 35 település, 87 293 lakosának ellátásáért felelős. Évi járóbeteg forgalma közel 10 000, valamint 1400 gyermeket ápolnak 34 ágyas fekvőbeteg osztályon. A Sürgősségi osztály 2007-től működik, betegeik 41%-a 18 éven aluli.

A megpályázott eszközökkel a gyermekellátáshoz szükséges felszereltségét szeretnék bővíteni, a magas szintű sürgősségi ellátás igényeinek megfelelően. Az ultrahangos inhalátor légúti betegséggel küzdők esetében jelent segítséget, az infúziós pumpa gyógyszeradagolásra és folyadékpótlásra alkalmas. Az EKG gép használata sok gyermek esetében nélkülözhetetlen, a gyomormosó készlet pedig mérgezés gyanújakor alkalmazható. A pulzoximetert oxigénszint és pulzusszám mérésére használnák, a vérnyomásmérőt pedig szinte minden betegfelvételkor. A lélegeztető ballon és a defibrillátor újraélesztés során életmentő, a Baby doppler terhes anyukák esetében a magzati szívműködés vizsgálatára és monitorozására alkalmazható. A Laringoszkóp nyél a légút biztosítást segíti, a hordágy a gyermekek szállításához elengedhetetlen.

You have no rights to post comments