artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: Illusztráció

A Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Bihari Szociális Szolgáltató Központ által meghirdetett azért más, mint a többi ilyen jellegű kezdeményezés, mert az itt összegyűlt adományokkal a közvetlen környezetünkben, Berettyóújfaluban élő rászoruló családokat segítik. 

 

Ennek apropójaként megkerestük Szabóné Kovács Zsuzsannát, a Bihari Szociális Szolgáltató Központ vezetőjét, beszéljen nekünk arról, kiket támogat az intézményük, milyen megélhetési gondokkal küzdenek a szolgálathoz segítségért fordulók.

Intézményvezető asszony elmondta, a Gyermekjóléti Szolgálatnál előforduló családokra jellemző, hogy a szülők 3 illetve több gyermeket nevelnek. Nagyon sok család a létminimum alatt él és nehézséget okoz számukra a mindennapi megélhetés. Problémát jelent a szülők munkanélkülisége, az alacsony jövedelem és iskolázottság hiánya.

Egyre több 18 éven aluli fiatal lány vállal gyermeket, ezáltal az általános iskolai végzettséget sem tudja megszerezni.

A gondozott családjaink nagy része nem tudja méltón megünnepelni a karácsonyt, hiszen még sokszor a tüzelő beszerzése is gondot jelent számukra, nemhogy a karácsonyfa.

A Családsegítő Szolgálatánál megforduló idős, nyugdíjas korosztály nagyon nehéz körülmények között él. Többnyire alacsony nyugdíjjal rendelkeznek, mindennapos megélhetési gondokkal küszködnek, így a rezsi kifizetésére és az élelmiszerek vásárlására már alig marad pénzük.

Egészségi állapotuk romló, sokan közgyógyászati ellátásra sem jogosultak, ezért gyógyszereiket sem tudják minden esetben kiváltani. A legtöbb idős embert sajnos a gyermekei és a családja sem tudja támogatni, segíteni, mivel ők is kevés jövedelemből élnek, vagy egyáltalán nincsen jövedelmük és még őket is a nyugdíjas szülő tartja el.

A tavalyi év folyamán is több alkalommal érkezett jelzés olyan idős emberekről, akik nem tudtak tüzelőt vásárolni, és a saját házukban fagyoskodtak.

Fotó: Illusztrácó

A hozzánk fordulók rendszeresen kérnek anyagi és természetbeni támogatást, házi segítségnyújtást, illetve különböző ügyintézésekben támogatást.

A karácsonyi ünnepek közeledtével szeretnénk a legrászorultabbak részére tartós élelmiszer biztosításával örömtelibbé tenni az elkövetkezendő napokat. Úgy érezzük, hogy mindez része a társadalmi szolidaritásnak is.„

Amennyiben az Ön számára is fontos, hogy a velünk egy közösségben élőkön segítsünk, kérjük, juttassa el felajánlásait 2014. december 16-ig a Bihari Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatához - Berettyóújfalu, Kossuth u. 6. sz. I. em. - hétfőtől péntekig, 8.00 – 15.00 óra között.

You have no rights to post comments