artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Közelednek az ünnepek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy vásárlás közben is figyeljenek értékeikre.

Védekezés a zseblopások ellen

Nagy tömegben csomagját, táskáját tartsa zárva, gyakran ellenőrizze, testéhez szorítva fogja. Csak annyi pénzt tartson magánál, amennyi feltétlenül szükséges.

Okmányait, pénztárcát, bankkártyát ruházata belső zsebében vagy táskája belső, védettebb zsebében helyezze el, lehetőleg több helyre elosztva. A bankkártyát és a PIN kódot soha ne tegye egymás mellé. 

Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra vagy a bevásárlókocsiba.

A bankautomaták használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó nyílás sértetlenségét, illetve a készpénzkiadó nyílás torlaszmentességét. 

Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát környezetében, azonnal ellenőrizze értékeit.

Ha tetten éri a zsebtolvajt hangosan kérje a közelben lévők segítségét, és értesítse a rendőrséget!

Ha zsebtolvaj áldozata lett, haladéktalanul tegyen feljelentést. Az elkövetőről adott pontos személyleírás nagymértékben segítheti a rendőrség munkáját.

Ha ellopták bankkártyáját, mobiltelefonját, azokat még a feljelentés előtt tiltassa le. Ha a lakáskulcsot is elvitték, akkor cseréltesse le a zárakat.

Gépjárműfeltörések megelőzése

Ne hagyjon táskát, csomagot, mobiltelefont, műszaki cikket, iratokat, pénzt, bankkártyát, a jármű okmányait az utastérben, de a „kesztyűtartóban” sem.  Még üres táskát sem, hisz a tolvaj erről nem tud, csak a jármű feltörése után veszi észre.  Kiszálláskor mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót akkor is, ha csak párpercre távolodik el járművétől.

Online Internetes vásárlás

Az Internet fejlődésével egyre több szolgáltatást lehet igénybe venni a világhálón, ilyen például az online vásárlás is. A szabályosan működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal, vagy az üzletszabályzata kitér a személyes adatok védelmére és meghatározza a vásárlás legfontosabb feltételeit (például fizetési és szállítási kondíciók). A webáruházban vásárolt termékekre ugyanazok a garanciák vonatkoznak, mint az egyéb üzletekben vásárolt árucikkekre.  Érdemes olyan webáruházat választani, ahol már a weboldalon feltüntetik a visszavásárlási garanciát. Bankkártyával történő fizetés estén olyan webáruházban vásároljon, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a bank központjába.

Óvakodjon az olyan weboldalaktól, melyek nevében elírás, vagy hiba található, valamint ahol nem, vagy hiányosan adják meg az üzemeltető cég adatait. Ezen oldalakat tekintse megbízhatatlannak. Legyen óvatos a személyes adatai megadásánál is, különösen, amelyek a bankkártyája adataira vonatkozik. Az internetes csalások elkerülése érdekében kétkedve kezelje az olyan internetes eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be, vagy amelyek meglepően alacsony áron kínálják termékeiket, esetleg nem valódi címmel, telephellyel vagy telefonszámmal regisztráltak. Vételárat soha ne küldjön előre!

You have no rights to post comments