artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! – ezzel a mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt.A hazai legnagyobb humanitárius szervezet december 5. és 6. között a Tesco 118 áruházában - Berettyóújfaluban is - várja az adományokat. Minden adományozó ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

 

 

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli krízis közeledtével a családok mindennapi életét több tényező is nehezíti. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsi költségek mellet sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt, abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.

A kezdeményezésnek - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a Tesco hipermarketek adnak otthont. Mindenki, aki tartós élelmiszert adományoz, ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én és 6-án, 10 és 18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházakban. Az országos akció keretében 118 hipermarketben, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a oldalon olvasható.

A vásárlókat arra kérik, hogy – aki teheti  –  egy-egy darab tartós élelmiszerrel, konzervvel, liszttel, tésztával vagy a vöröskeresztes perselybe tett pénzadománnyal segítse a tél átvészelésében a nehéz körülmények között élő családokat és az egyedül élő idős embereket.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak, még az ünnepek előtt.

A gyűjtés helyszínei a megyében:

  • Tesco Extra Debrecen (4031 Kishegyesi út 1-11.)
  • Tesco Debrecen Repülőtér Extra (4030 Mikepércsi út 73.)
  • Tesco Berettyóújfalu Hipermarket (4100 Honvéd u. 13.)
  • Tesco Püspökladány Hipermarket (4150 Pl., belterület 1589/12 hrsz.)
  • Tesco Üzletsor Hajdúböszörmény Hipermarket (4220 , Külső-Újvárosi utca)
  • Tesco Hajdúszoboszló Hipermarket (4200, Kabai útfél 0228/2 hrsz.)

A megyében összegyűjtött adományt az itt élők között osztják ki a területi szervezetek az ünnep előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet idén azzal is segíti a nehéz helyzetben lévő családokat, hogy Filléres szakácskönyv néven a oldalon elérhetővé tesz egy receptgyűjteményt, melyet a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonokban élő édesanyák és az otthonok dolgozói közösen állították össze. A könyvben Magyarország legnépszerűbb receptoldala, a NoSalty (nosalty.hu) a mindennapi sütés-főzéshez, életvezetési tanácsokat is adott, amelyekkel a szakácskönyv lapjain találkozhatnak az olvasók. A szakácskönyv a Magyar Vöröskereszt „Remény a sérülékeny gyermekeknek Magyarországon” című, a Velux Alapítványok által támogatott programjának a kiadványa.

A receptek összeválogatását – a pénzügyi szempontokon kívül – az motiválta, hogy az ételek rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthetők legyenek azok számára is, akiknek korábban nem volt lehetőségük hosszú időt tölteni a konyhában. A receptek nagy előnye, hogy teret engednek a kreativitásnak, és az ételek alapanyagai esetenként más hozzávalókkal is helyettesíthetők.

Magyar Vöröskereszt

You have no rights to post comments