artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Államkincstár az állampapír forgalmazási szolgáltatásának minél szélesebb körben való elérése érdekében országszerte új értékesítési pontokat nyit, ezen program keretében megyénkben először városunkban, a Járási Hivatal épületében ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit az iroda 2014. november 6-án.

 

A Járási Hivatal Fráter László termében tartott megnyitó ünnepségen részt vett a Magyar Államkincstár elnöke, Dr. Dancsó József, Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetője, Dr. Vitányi István, a körzet országgyűlési képviselője, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, Szatmáriné Szabó Enikő, a MÁK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője, Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járás Hivatal vezetője.

Dr. Dancsó József beszédében elmondta, idén újabb 24 állampapír értékesítési ponttal bővítik a tavaly létrehozott 10 irodát, hogy a lakosságnak minél szélesebb körben lehetősége legyen a 100%-os állami tőke-és hozamgaranciát nyújtó állampapírok széles választékából a saját igényüknek megfelelőt kiválasztani és pénzüket befektetni ezek megvásárlásával. Az állampapírok sikerét mutatja az is, hogy a magyar befektetők aránya meghaladta az 50%-ot, pár évvel ezelőtt még a külföldi befektetések voltak túlsúlyban. Az elmúlt években több típusú állampapír is forgalomba került, ezek közül éven belüli, éves és akár több éves futamidejű – például a nagy sikerű Babakötvény, amely 19 éves befektetést jelent – is megtalálható és elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Vitányi István kiemelte, Berettyóújfalu központi településnek számít Hajdú-Bihar megyében, ugyanis nagy vonzáskörzettel rendelkezik, a megye 82 településéből 41 Berettyóújfaluhoz, mint járásközponthoz tartozik. A most megnyílt értékesítési pont is ezt a központi szerepet erősíti, egy újabb állami szolgáltatást az itt, illetve a környező településeken élő emberek számára közelebb hozva. A helyválasztás is a lehető legjobb, ugyanis az állampolgárok ügyeik döntő többségét a Járási Hivatalban tudják elintézni és ezentúl az állampapír befektetés is közvetlenül itt elérhető. A Széchenyi Programirodának is ez a szépen felújított épület fog hamarosan otthont adni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rácz Róbert fontosnak tartja a Magyar Állam azon törekvését, amely szerint a köz szolgái valóban az állampolgárokat szolgálják, oly módon, hogy az ügyintézések közben senki ne érzékeljen hatósági szigort, hanem segítőkész, emberközeli bánásmódban legyen része. A járási hivatalok és kormányablakok is ennek a kitételnek kívánnak megfelelni. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetője bízik abban, hogy ez egyre inkább érzékelhető a mindennapokban, valamint abban, hogy az értékesítési pont munkatársai hathatós segítséget tudnak nyújtani a hozzájuk forduló, egyre nagyobb számú leendő befektetőknek. Lényeges, hogy a Magyar Állam működését ne külföldiek finanszírozzák – hanem bízva annak stabilitásában – a magyar emberek.

Muraközi István visszaemlékezett arra, amikor Berettyóújfalu és a Vármegyeháza, mostani Járási Hivatal épülete is kereste a helyét, igazi szerepét, ami mára szerencsére szépen kirajzolódik. A felújított, kibővített és a 21. századnak megfelelő infrastruktúrával felszerelt épület ad helyet a Járási Hivatalnak, ezzel fontos részévé válva városunknak. Az állampapír értékesítési pont ezt tovább erősíti, megtöltve újabb, fontos tartalommal. A szépen felújított Fráter László terem pedig méltó helyszínéül szolgál rendezvényeknek, megnyitóknak, konferenciáknak. A város továbbra is olyan fejlesztéseken dolgozik, amely mindannyiunk számára értékes, lényeges szolgáltatásokat tud nyújtani, új, valódi központi szerepet adva ezzel Berettyóújfalunak.

Szatmáriné Szabó Enikő, a MÁK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője az értékpapír forgalmazással kapcsolatos tapasztalatokról, adatokról tájékoztatta a megnyitó résztvevőit. Idén az értékpapír állománnyal rendelkező ügyfelek száma jelentősen, több mint 2.000 fővel növekedett, így a hajdú-bihar megyei kirendeltségnek jelenleg közel 6.500 értékpapírral rendelkező ügyfelük van. Az állomány értéke 27,1 milliárd forint, ezzel a megyék között a harmadik helyen állnak. Tavaly év vége óta 4,2 milliárd forinttal tudták növelni az értékpapír forgalmat. 52%-a hosszú lejáratú kötvény, meghatározó a 3 és 5 éves lejáratú állampapír.

A járási hivatal földszintjén található értékesítési pont szerdán és csütörtökön, 8-tól 16 óráig fogadja az ügyfeleket, akik kártyás vagy átutalásos fizetéssel helyezhetik el megtakarításaikat.

További részletes információk a forgalomban lévő Állampapírokról, árfolyamokról, kamatokról:

 

You have no rights to post comments