artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A népszerű énekes, Molnár Ferenc Caramel 2014. november 3-án a berettyóújfalui gyermekotthon állami gondozott lakóihoz látogatott, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban. A rendezvény helyszíne a Bessenyei György Szakközépiskola kultúrterme volt.

 

Caramel, aki példakép a hátrányos helyzetű gyerekek számára, őszintén beszélgetett a fiatalokkal szexualitásról, védekezésről és drogokról.

Nem kell kínosan érezni magunkat, ezek olyan témák, amikről beszélni kell. Fontos a felelősségteljes szexuális élet. Nemcsak a nem kívánt terhesség, hanem a nem kívánt abortusz is nagyon kemény ügy. Nem menő partnert cserélgetni és drogozni.” - mondta a záró foglalkozáson Caramel, aki Törökszentmiklóson nőtt fel nehéz körülmények között és pozitív szerepmodell lett a hátrányos helyzetű fiatalok számára.

A prevencióra különösen nagy szükség van az állami gondozott fiatalok körében, hiszen kutatások szerint a gyermekotthonban élők közül háromszor annyian próbálták már ki a marihuánát, mint családban élő kortársaik, és csak minden harmadik védekezett szexuális együttlét alkalmával.

 

 

 

 

 

 

 

A Generali a Biztonságért Alapítvány idén indult kezdeményezése keretében 12 gyerekotthonba viszi el prevenciós programját drog és szex témakörében. A három részes beszélgetéssorozat célja, hogy végre nyíltan beszéljünk a fiatalokkal az őket leginkább érintő problémákról, mint például a szexuális védekezés, a korai terhesség, vagy a drogfogyasztás következményei. A program következő állomása Berettyóújfalu volt.

 

 

 

 

 

 

Szakértők segítségével tabutörő módon, a nevelők és egyéb felnőttek szigorú kizárásával, biztonságos körülmények közt beszélhetnek mindezekről az otthonok lakói. A záró foglalkozáson kapcsolódik be a beszélgetésbe egy olyan sztár, aki pozitív szerepmodell is a hátrányos helyzetű fiatalok számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments