artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az EuroCity vonat december közepén indul, a menetidő öt és fél óra lesz, egy útra 19 eurós jegyet terveznek. A bécsi főpályaudvarra fut majd be a Debrecenből induló vonat.

 

 

 

A Magyar Turizmus Zrt. éves kiemelt szakmai rendezvényén, Bécsben tartott turizmusnapon jelentették be, hogy az idei téli vasúti menetrend életbe lépését követően immár közvetlen nemzetközi vonatjárat köti össze Bécset hazánk második legnagyobb városával, Debrecennel – adta hírül a turizmusonline.hu.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének stratégiai célja, hogy Kelet-Magyarország is egyre jobban felkerüljön az osztrákok utazási térképére, s ezáltal ismert és kedvelt úti céllá váljon. Ennek érdekében, pont három évvel ezelőtt, az első Nagy Magyar Turizmusnapon, Debrecen város és az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) képviselőinek találkozóján merült fel az ötlet, hogy közvetlen vasúti összeköttetés létesüljön a két város között.

„Három év alatt az elképzelés valóra vált, s az osztrák beutazás szempontjából megvalósulhat a magyarországi „keleti nyitás”: az osztrák turisták számára Kelet-Magyarország évről évre jobban elérhető és kedveltebb desztináció” – olvasható Ausztria vezető turisztikai szaklapjának, a TAI beszámolójában a vasúti járatnyitás kapcsán.

A vonatosszeallitas.hu információi szerint az EuroCity vonat Debrecen és Bécs között december 14-én indul el, azaz a híres bécsi adventre már vasúton is könnyen eljuthatunk.

Megkaptuk a pontos menetrendet az Osztrák Szövetségi Vasutaktól. A vonat 5:25-kor indul majd Debrecenből és 10:45-re érkezik meg Bécsbe. Az ellenkező irányban pedig 17 óra 12-kor fut ki a  bécsi főpályaudvarról, és 22:33-ra ér a debreceni Nagyállomásra.

A prezentációban azt is írják (reméljük, ez az információ pontos), hogy a jegy várhatóan 19 euróba kerül majd egy útra, ami mai árfolyamon számítva 5870 forint. Összehasonlításul: Debrecenből Budapestre négyezer forintért lehet eljutni vasúton, IC-pótjegy nélkül.

You have no rights to post comments