artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014. október 22-én tartotta alakuló ülését Berettyóújfalu város képviselő testülete, melynek a Járási Hivatal felújított Fráter László terme adott otthont.

 

 

 

 

Az ünnepélyes eseményen részt vett Vitányi István országgyűlési képviselő, Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője, Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója, Bulcsu László, megyei közgyűlési alelnök, intézményvezetők, külső bizottsági tagok, Dr. Ökrös Zoltán jegyző és Nagyné Székely Katalin aljegyző.

A Himnusz eléneklése után Dr. Horváthné Dr. Nagy Ibolya, a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt a képviselők és a polgármester eskületétele kövekzett, majd Muraközi István mondta el polgármesteri beszédét, melyet az alábbiakban olvashatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tisztelt Képviselő-testület!

Kedves vendégeink!

Az október 12-én lezárult önkormányzati ciklust annyiban foglaltuk össze, hogy nehéz, de eredményes négy évet tudhat magáénak a leköszönt képviselő-testület. Stabilizálódó gazdálkodás, a működőképesség fenntartása és erősítése, ezek mellett pedig a szükséges fejlesztések folyamatossága jellemezte ezt az időszakot. Amikor az erről készült összefoglalókat ismertettük, elmondhattuk azt, hogy sokan sokat tettek, tesznek ezért. Kívánom, hogy legyen így ez a most kezdődő ciklusban is. El kell ismernünk, ilyenkor természetesen elkerülhetetlenek bizonyos nézetkülönbségek és súrlódások, de a tervezéstől a kivitelezésen át a bemutatásig eddig is sikerült minden alkalommal a közösség erejével, a közös cél iránti elkötelezettséggel konszenzusra jutni, ez vezetett el minket az elért eredményekhez. Negyedszázados önkormányzatiságunk alatt választott képviselőink, tisztségviselőink, a hivatalok, az intézmények, a vállalkozások, a civil szervezetek vezetői, tagjai és munkatársai, a családok és valamennyi lokálpatrióta polgár odafigyelésének és kitartó munkájának érik be a gyümölcse időről időre. A jól ismert fejlesztések pedig azon túl, hogy a várost gyarapítják, az egész térségnek új lehetőségeket jelentenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy alakuló ülés mindig egyfajta iránykijelölés is egyben. Tudatos és az irányadás szempontjából is példaértékű az, hogy a 2014-2019. közötti önkormányzati ciklus első képviselő-testületi ülésére éppen itt, az egykori vármegyeházán, a mai járási hivatalnak otthont adó épületben, a Fráter László főszolgabíró, majd alispán nevét viselő teremben kerül sor. Egy a mainál sokkal nehezebb időszakra, a Trianon után csonkán és központ nélkül maradt Bihar megyére visszatekintve nem tehetünk mást, mint akkori eleink. Ha végignézzük eddigi munkánkat és a közeljövő terveit, visszaköszön a 90 évvel ezelőtti két és fél évtized: kezelhetőbb, átláthatóbb közigazgatás, oktatás, közművelődés, egészségügyi és szociális ellátás, ivóvízminőség-javítás, infrastruktúra-fejlesztés és így tovább. Azon túl, hogy nagyra becsüljük elődeink erőfeszítéseit, őriznünk és gyarapítanunk kell az általuk hátrahagyott örökséget. Ha a részletekben nem is, ebben az egyben mindig egyet kell értenünk. Történelmi tény, hogy Fráter László alispán és Szilágyi Lajos országgyűlési képviselő között milyen pártpolitikai ellentétek feszültek, ma azonban mindkettejükre nagyrabecsüléssel és büszkén gondolunk, tetteikből pedig igyekszünk erőt meríteni. Ha a közösségi érdek felül tud kerekedni más szempontokon, akkor a mi munkánk sem lesz hiábavaló. Legyen ez a ma újra birtokba vett közösségi tér annak is a szimbóluma, amit valamennyi közösségi célú fejlesztésénél elmondtunk. Minden megújuló vagy új létesítménybe olyan nyugalommal és biztonsággal léphessünk be, mint a saját otthonunkba.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi sem igazolja jobban, hogy jó példákat állítottunk magunk elé, hogy Bihar több tekintetben is központnak számító településeként helyes irányba mozdultunk el, mint a néhai alispán fia, Fráter János október 13-án, a választás másnapján kelt levelének egy mondata: Adjon a jó Isten erőt, egészséget és kitartást, hogy a következő 5 évben is hasonló módon tevékenykedjünk a város üdvére."

Az elfogadott új Szervezeti és Működési Szabályzat szerint egy főállású alpolgármestert választanak, valamint 3 bizottságot – pénzügyi, humánpolitikai, ügyrendi, közrendvédelmi és településfejlesztési – hoznak létre. Az eddigi társadalmi megbízatású alpolgármestert, Bónácz Jánost választották meg főállású alpolgármesternek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megszavazták a bizottsági tagokat, akik közül a külsős tagok Muraközi István előtt tették le esküjüket.

A Pénzügyi Bizottság tagjai: Bizottság elnöke: Nagy Sándor MSZP. Tagok: Hagymási Gyula Levente FIDESZ, Nagy István FIDESZ, Szántai László független. Külső tagok: Fekete István, Kereszturi Norbert, Gyarmati Sándorné.

A Humánpolitikai Bizottság tagjai: Bizottság elnöke: Nagy László Csaba FIDESZ. Tagok: Szabó Marianna Katalin FIDESZ, Gyula Ferenc Andrásné MSZP. Külső tagok: Pásztor Károly, Solymosi Rudolfné.

Az Ügyrendi, Közrendvédelmi és Településfejlesztési Bizottság tagjai: Bizottság elnöke: Balázs József független. Tagok: Nagy Istvánné FIDESZ, Gál László Csaba JOBBIK. Külső tagok: Kovács Károlyné, Bottó Gabriella Judit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments