artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében, Fugyivásárhellyel közösen elnyert pályázati támogatásból megvalósult beruházás révén városunkban megújult a Fazekas, Béke, Bercsényi utca, valamint a Táncsics tér. Az ünnepélyes projektzáró rendezvényre 2014. szeptember 30-án került sor városunkban. (Az útfelújítási munkákról további részleteket olvashatnak.)

A projekt zárásaként, a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott sajtótájékoztatón Muraközi István polgármester köszöntötte a megjelenteket, ahol Papp János, a pályázatban közreműködő város, Fugyivásárhely polgármestere, Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere, Szénási Zsanett projektmenedzser és Demény Zsolt, a projekt műszaki vezetője is részt vett.

Dr. Vitányi István a HURO beruházások sikerességét és fontosságát emelte ki és úgy fogalmazott: jó úton járunk, a szó valódi és átvitt értelmében és ezt a megkezdett munkát a következő pályázati ciklusban is folytatni kell.

Papp János a partnerség eredményeként elkészült, összesen 3,5 km hosszú aszfaltúttal – amely öt falut érint – kapcsolatos beruházásról tájékoztatta a megjelenteket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István polgármester a Béke, a Fazekas, a Bercsényi utca és a Táncsics tér felújításának időszerűségét és fontosságát hangsúlyozta. Ez a beruházás 2.542 méter hosszon, közel 600 millió forint összegből valósulhatott meg.

Pajna Zoltán elmondta, az új uniós pályázati ciklus kiírásai is lehetőséget fognak biztosítani hasonló, határon átívelő beruházások megvalósítására.

A beruházás által érintett helyszínekre a városnéző kisvonat vitte az átadó vendégeit, ahol ünnepélyes szalagátvágással Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere és a körzetek önkormányzati képviselői adták át a felújított Fazekas, Béke, Bercsényi utcát és a Táncsics teret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az átadás után a Városháza nagytermében tartott állófogadáson Muraközi István elmondta, hogy ezzel a beruházással több mint 2,5 km-rel sikerült növelni Berettyóújfalu aszfaltozott, pormentes útjainak a hosszát. Természetesen ez csak a kezdet, a most megnyíló, új pénzügyi ciklusban is pályázni fog a város hasonló támogatások elnyerésére és Fugyivásárhellyel való partneri együttműködés is folytatódik.

Polgármester úr megköszönte a projektben résztvevők áldozatos munkáját és mindenkinek, aki segített, hogy ezek a beruházások megvalósulhattak városunkban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments