artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több éve elhagyatottan áll Berettyóújfalu központjában a műemlékvédelem alatt álló régi posta épülete, amely egykor az egyik legforgalmasabb intézménynek adott otthont városunkban. Mivel néhány hete már kívülről is szembetűnő változások észlelhetőek az épület emeleti részén, utánajártunk és megtudtuk, helyi befektetőknek és egy sikeres Leader pályázatnak köszönhetően hamarosan újra élet költözik a létesítmény falai közé.

A részletekről kérdeztük Pap Istvánt, a POSTMASTER Kft. ügyvezető igazgatóját - az épület egyik tulajdonosát -, valamint Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét.

Pap István kérdésünkre elmondta, az épületet romos állapotban vették át és céljuk első körben az emeleti rész teljes felújítása, irodahelyiségek kialakítása volt. Mára célegyenesbe értek a munkálatokkal, a felső szint teljesen újjáépítésre került, az utófinanszírozási konstrukció miatt eddig saját forrásból. Az átadásra előre láthatóan jövő tavaszig még várni kell, ugyanis az elnyert pályázati támogatás megérkezésével, annak segítségével szeretnék a terveket, elképzeléseket 100%-ban megvalósítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kivitelezési munkák során a teljes villany- és vízvezeték cseréje megtörtént, a falak vakolatig történő lebontása után gipszkarton falakat építettek és a nyílászárók is felújításra kerültek, az épület szigetelésével együtt. Mindezt annak figyelembevételével, hogy az épület műemléki védelem alatt áll. A kialakított 10 db modern, minden igényt kielégítő, különböző méretű helyiség az emeleten kapott helyet, amelyek irodaként, (3 helyiségben egy helyi könyvelőiroda kapott helyet, a többire még bérlők jelentkezését várják!) előadó-és tárgyalóteremként szolgálnak majd. Itt találhatóak még a kiszolgálóhelyiségek is, mint például női és férfi mosdó, teakonyha.

A következő feladat a lépcsőház, valamint a földszinti rész hasznosításának megtervezése és - elérhető pályázati forrás esetén - megvalósítása lesz.

Muraközi István elmondta, habár tulajdonjogilag az épület nem a városhoz tartozik, egy városvezetőnek mindig szem előtt kell tartania a település központjában álló épületek sorsát.  Ezért is nagy öröm számára, hogy a tulajdonosoknak sikerült pályázati forrást találni a Posta Palota emeleti részének felújítására.

Polgármester úr bízik abban, hogy a földszinti rész is hamarosan elnyeri méltó kinézetét és funkcióját; egy új, közszolgáltatásokat biztosító bérlő odaköltözésével a város üzleti életében újra fontos pont lehet ez az impozáns, régi épület.

You have no rights to post comments