artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Különleges véradással és elsősegélynyújtó bemutatóval fogadja a donorokat és az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete 2014. szeptember 13-án, az Elsősegélynyújtás világnapján.

A sör-virsli versenyt egészségügyi okokból nem ajánlják, de mind a két finomsággal megajándékozzák a donorokat azon a Retro véradáson, amelyet szeptember 13-án 14.00 és 17.00 óra között tart a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete a debreceni Csapókerti Művelődési Házban (Sümeg u. 3.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Váljék egészségére! című családi szombathoz 16.00 órakor elsősegélynyújtó bemutatóval és egészségügyi totókkal is csatlakozik a Vöröskereszt. Az újraélesztést és az elsősegélynyújtás alapvető információit mutatják be. Az érdeklődők gyakorolhatják a tanultakat. A bemutatón felhívják a figyelmet arra is, hogy az elsősegélynyújtás tudásával és alkalmazásával életeket menthetünk. Súlyos helyzetben életben tarthatjuk a beteget a mentők megérkezéséig. Más esetekben a gyógyulást gyorsíthatja, az állapot súlyosbodását megakadályozhatja az elsősegélynyújtó. Mindezt számtalan másik helyszínen is hangsúlyozzák ezen a napon. Idén szeptember 13-ra esik az Elsősegélynyújtás világnapja, melyet minden évben e hónap második szombatján ünnepel a világ a World Trade Center elleni terrortámadás áldozatai előtt tisztelegve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Járőröző elsősegélynyújtók

A világnap alkalmából megye- és országszerte bemutatókat tart a Magyar Vöröskereszt. Hajdúszoboszlón a hétvégi Bioétel és Borkarneválon egészségügyi járőrszolgálatot látnak el az ifjú önkéntesek. Egymást követik az elsősegélynyújtó bemutatók, s az érdeklődők keresztrejtvényekkel, feladványokkal ellenőrizhetik elméleti tudásukat. A fürdővárosban is adózik az egészség ügyének a Vöröskereszt területi szervezete: véradást szerveznek,  vérnyomás-, vércukorszint-méréssel fogadják a látogatókat munkatársai.

Fotók forrása:

MVK2: Magyar Vöröskereszt

Illusztráció, archívfotók: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

You have no rights to post comments