artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Informatikailag is ráerősített a Tankcsapda a 25 éves jubileuma alkalmából szervezett koncert sorozatára. Jubileumi turnéjukat a nyers rock and roll járja át, azonban a negyedszázados banda tagjai haladnak a korral és nem vetik meg az új technológiát. A gyerekként még a Commodore 64 teljesítményén ámuló zenészek az egyes állomások közötti utazás során strapabíró laptopokkal, tabletekkel tartják a kapcsolatot a rajongókkal.

 

 

 

 

 

 

 

Retro sorozatoktól, filmektől, és rocktól hangos a Tankcsapda turnébusza. A hosszú közös utazások alatt Ötvös Csöpi, Bud Spencer és Terence Hill örökzöld filmjei, vagy a zúzós koncertfilmek kerülnek elő a videotárból. A kedvenc hangszereik mellett a strapabíró laptopok és tabletek is szinte bandatagokká váltak, a HP eszközök és kiegészítőik mindenhová elkísérik a Tankcsapdát, így azonnal el tudják juttatni zenéjüket, élményeiket és gondolataikat a közönséghez. 

„A dalok mindig is egy elkopott gitáron, a szövegek pedig egy gyűrött papíron fognak születni, de a számok végső formába öntéséhez és a széles közönség eléréséhez már elengedhetetlen a számítástechnika.” – vallja Lukács László a Tankcsapda frontembere. „Nem hagyhatjuk, hogy a gép írja helyettünk a zenét, de amíg a technológia a dalszerzésnél nem cél, csak eszköz addig rock and roll.”

Lukács a PC korszakban barátkozott meg az informatikával, azonban a banda másik két tagja még szép emlékeket őriz a Commodore 64-en játszott teniszcsatákról vagy az Amiga által nyújtott, akkoriban elképesztő grafikájú játékokról. Fejes Tamás, dobos első számítógépe egy ZX Spektrum volt míg Sidlovics Gábor gitáros egy Commodore VIC-20-as gépen kezdett játszani. Sidi azóta is szívesen gyűri a repülőgép-szimulátorokat kikapcsolódásként.

A bandának elnyűhetetlen informatikai cucc kell, ami bírja a turné nehézségeit. Lukács mindig is eszközként tekintett a számítógépre, ezért egy kézre álló EliteBook9470m laptoppal dolgozik, vagy böngészi a zenekar közösségi oldalait, és kedvenc sport oldalait egy-egy turné során. Sidi nem csak gitározik, hanem a csapat grafikusa is egyben, így egy izmosabb Probook 4545s típusú géppel szerkeszti a plakátokat, fotókat, videókat. Fejes Tamás, aki nem veti meg a játékokat sem, elsősorban szórakozásra használj Envy x2 11-G001EN tabletjét.

„Egy ilyen turné jelentette igénybevétel nagy kihívást, egyben kiváló tesztkörnyezetet jelent az eszközöknek, legyen szó akár az útközben használt, akár a felvételeknél vagy a koncert közben alkalmazott gépekről„ – mondta Takáts Kristóf, a HP vezérigazgató-helyettese. A Tankcsapda által használt eszközök közül az EliteBook9470m laptop üzemidejével és strapabírásával tűnik ki, az Probook 4545s teljesítménye pedig minden felmerülő alkalmazás igényeinek megfelel.

A Tankcsapda szerint a számítástechnika forradalmasítja a rock and rollt. „Fiatal zenekarok olcsón, stúdió minőségben tudják rögzíteni és szerkeszteni a dalaikat, ami egy évtizede szinte lehetetlen volt.” – véli Fejes Tamás „Az informatikai lehetőségek serkentik a zeneszerzés folyamatát. Ha egy zenész nem tanulja meg a javára fordítani a technológiát, akkor lemarad a bandák új generációjával szemben.”

Forrás: prevolucio.hu

You have no rights to post comments