artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A nyiladozó tavasz első jeleit kerestük városunkban - hogy lencsevégre kapjuk és megosztahassuk Önökkel hírportálunkon -, amikor rátaláltunk a Tavasz körúton erre a mesébe illő kertre - a képre kattintva fotógaléria nyílik!

Becsengettünk, hogy engedélyt kérjünk néhány fotó készítésére, s a tulajdonos vendégszeretetének köszönhetően majd' 2 órát tölthettünk e varázslatos környezetben.
 
Vendéglátónk, Rékasi Imre elmesélte, a gyönyörűen gondozott, ezer színben pompázó virágoskert jobbára a felesége keze munkája, a dísztárgyak nagy részét pedig ő maga készítette. Minden egyes darabnak külön története van. Gyermekeik, unokáik távol élnek, így barkácsolással próbálja színesíti nyugdíjas napjait.
 
Készített már kisautót, babaszobát, terepasztalt és összecsukható lovardát az unokák "megrendelésére", de szívesen formáz virágtartót, pillangót, teknősbékát, vagy akár  mókust is a felesége kívánságára. Egyik büszkesége a kertben álló kis szélmalom, de munkái között van számos szebbnél szebb madáretető, gémeskút és talicska is; sőt hurkapálcikából már a berettyóújfalui és a debreceni református Nagytemplom élethű  mását is elkészítette.
 
Nagyrészt fából készülnek a tárgyak, de találkoztunk kagyló, gyöngy, fogpiszkáló felhasználásával készült dolgokkal is. Mindegyik darabra jellemző az egyediség, az ötletesség és a mérhetetlen precizitás. Mint azt vendéglátónk elmondta, számára a legfontosabb az alkotás öröme.
 

You have no rights to post comments