artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A Debreceni Campus fesztiválon a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a múlt évhez hasonlóan idén is képviseltette magát a civil faluban. A több tízezres bulizó tömeg - a társ-és rendvédelmi szervek munkája mellett - a katasztrófavédelem mindennapjaiba is betekintést nyerhetett, megismerkedhetett az alapvető feladatokkal.

 

A tűzoltó eszközök kipróbálása mellett, sokszínű és szórakoztató programok várták a sátorba betérőket. Reklámanyagaink, szórólapjaink és kisfilmjeink segítségével szerettük volna felhívni többek között a fiatalok figyelmét arra, hogy a közösségi szolgálatot szervezetünknél is teljesíthetik, valamint a polgári védelmi kötelezettségekről is tájékozódhattak. Ezen kívül rövid videót nézhettek meg az erdő-és szabadtéri tüzek megelőzési lehetőségeiről, a nyári veszélyekről, a szénmonoxid mérgezésekről, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Tűzmegelőzési Bizottság munkájával is ismerkedhettek.

Érdeklődőkben nem volt hiány, meglepően sok kisgyermekes család látogatott ki a Nagyerdőre. Természetesen minden kisfiú szeretett volna belebújni a tűzoltó egyenruhába – sisakkal a fejükön, büszkén pózoltak a büszke apukák ás anyukák kamerájába. Emellett az idei legnagyobb meglepetést a 18-20 éves korosztály jelentette. Az ember azt gondolná, az alkoholmámortól gőzösen, érettségik és felvételik után leginkább kikapcsolódni, mindent elfelejteni és „zúzni” jön ide a jövő generációja. Ennek ellenére rengetegen megfordultak a katasztrófavédelmi sátornál, és a tűzoltók munkájáról érdeklődtek, vagy a szervezethez való bekerülésről akartak többet megtudni. Akadt olyan is, akit a közösségi szolgálat érdekelt, mások a szakfelszerelésekről kérdezősködtek. A pozitív visszajelzések mindenképpen megerősítést jelentenek, hogy jövőre még szélesebb palettával hozzuk közelebb a civil lakossághoz a katasztrófavédelem szervezetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fesztivált megelőző napokban a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei végezték el a helyszín bejárását, mely a rendezvényre kilátogatók biztonságát szolgálta. Emellett az esemény katasztrófavédelmi biztosítása érdekében, az úgynevezett Műveletirányító Központban operatív feladatokat is elláttak a hivatásos állomány tagjai, és természetesen egy tűzoltófecskendő is jelen volt a fesztiválozók biztonsága érdekében. Végül, de nem utolsósorban, július 21-én került sor a végleges egyeztetésre Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Serbán György biztonságszervezési felelős, valamint a szakterületek vezetőinek részvételével. A szervezők elmondták- körülbelül 60 ezer embert várnak a Campus-fesztivál négy napja alatt- a létszám az idén ismét rekordot döntött, 70 ezernél is többen buliztak a színes kavalkádban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Nagy Imre tű. alezredes, a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szerint az elmúlt évek tapasztalataira építve, fontos a társzervekkel való hathatós együttműködés és a lehető leghatékonyabb kommunikáció a rendezvényen is, mert egy esetleges veszélyhelyzet esetén ez lehet a gyors reagálás kulcsa. Végül az időjárás is kegyes volt a fesztiválozókhoz, a szombaton jött könnyű zápor még üdítően is hatott a sátrak között hömpölygő tömegre.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.

Képek: Gáti Csaba tű.szds., Pócsai-Benke Valéria tű.őrgy.,Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.

You have no rights to post comments