artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A műveletirányításon dolgozókkal találkozott pénteken Kovács Ferenc tű. dandártábornok megyénkben. A megbeszélés fő célja az újfajta gondolkodásmód megerősítése volt az ezen a területen szolgálatot teljesítőkben.

Igazgató úr- miután köszöntötte a jelenlévőket- elmondta, hogy ez a kezdeményezés részéről az eddig eltelt időszak tapasztalatainak a feldolgozása és értékelése érdekében valósult meg, és hogy a jövőben havi rendszerességgel tart értekezletet a műveletirányító állománynak.

Ezt követően részletesen kifejtette, milyen elvárásokat támaszt velük szemben, melyeket következetesen el is vár, hiszen, mint fogalmazott, ők az alfája és omegája mindennek az események felszámolása közben. A hamarosan elinduló 112-es segélyhívó rendszer újfajta munkastílust és hozzáállást kíván, melynek ritmusához mindenkinek alkalmazkodnia szükséges. Mint mondta, kiemelt jelentőséggel bír a szolgálatparancsnokok és a műveletirányítók szoros és hathatós együttműködése, mert a veszélyhelyzetek megszüntetésében csak ez vezethet sikerre. Szakszerűen, határozottan, vezetőhöz mérten kell irányítaniuk a káreseteket, és a globális gondolkodás ennek az egyik alapvető pillére. A szemléletváltás komplexebb feladatmegoldást is igényel, melyet a jövőben az új alkalmazásokkal bővülő, térinformatikai rendszer segít majd.

Tábornok úr hangsúlyozta- fontos a hiteles, gyors és pontos információáramlás a műveletirányítás és a kárhelyszínen beavatkozó erők között, ezért a konstruktivitás és a megfelelő együttműködés elengedhetetlen. Az ezen a területen szolgálatot teljesítőktől ezeken felül elvárás az is, hogy a hatósági munkához szükséges dokumentációkat is kivétel nélkül ismerjék, hiszen egy-egy káresemény "története" nem ér véget a tűz eloltásával, vagy a műszaki mentés befejezésével. Ez az újfajta gondolkodásmód minden szakterületen alapvető elvárás- zárta szavait az Igazgató, majd közösen beszélték meg a felmerülő kérdéseket.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy

You have no rights to post comments