artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A Nagyerdei Stadion szomszédságában, július 23-tól 26-ig tartó rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a múlt évhez hasonlóan idén is képviselteti magát a civil faluban. A fesztiválozók - a társ-és rendvédelmi szervek munkája mellett - a katasztrófavédelem mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek, megismerkedhetnek az alapvető feladatokkal.

A tűzoltó eszközök kipróbálása mellett, sokszínű és szórakoztató programok várják a sátorba betérőket. Reklámanyagaink, szórólapjaink és kisfilmjeink segítségével szeretnénk felhívni többek között a fiatalok figyelmét arra, hogy a közösségi szolgálatot szervezetünknél is teljesíthetik, valamint a polgári védelmi kötelezettségekről is tájékozódhatnak. Ezen kívül rövid videót nézhetnek meg az erdő-és szabadtéri tüzek megelőzési lehetőségeiről, a nyári veszélyekről, a szénmonoxid mérgezésekről, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Tűzmegelőzési Bizottság munkájával is ismerkedhetnek.

A fesztivált megelőző napokban a Debrecen Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei végezték el a helyszín bejárását, mely a rendezvényre kilátogatók biztonságát szolgálja. Emellett az esemény katasztrófavédelmi biztosítása érdekében, az úgynevezett Műveletirányító Központban operatív feladatokat is ellátnak a hivatásos állomány tagjai. Végül, de nem utolsósorban pedig július 21-én került sor a végleges egyeztetésre, Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Serbán György biztonságszervezési felelős, valamint a szakterületek vezetőinek részvételével.

A szervezők elmondták- körülbelül 12 ezer embert várnak a Campus-fesztivál négy napja alatt. Dr. Nagy Imre tű. alezredes, a Debrecen Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szerint az elmúlt évek tapasztalataira építve, fontos a társzervekkel való hathatós együttműködés és a lehető leghatékonyabb kommunikáció a rendezvényen is, mert egy esetleges veszélyhelyzet esetén ez lehet a gyors reagálás kulcsa. Mivel a fesztivál szervezői az Országos Meteorológiai Szolgálattal is szoros kapcsolatban vannak, úgy tűnik az időjárás is kegyeibe fogadja majd a szórakozni vágyókat, legfeljebb egy-egy nyári zápor szakíthatja meg az önfeledt szórakozást.

You have no rights to post comments