artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Emberölés bűntettének kísérlete ügyében tartja első tárgyalását 2014. május 23-án, pénteken 8:30 órakor a Debreceni Törvényszék.

Vádlott: R. Ambrus

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint 2013. december 3-án R. Ambrus többedmagával alkalmi munkát végzett egy balmazújvárosi kisvállalkozásnál. A munka végeztével – szokásukhoz híven – betértek a telephely melletti sörözőbe. A vádlott sörözött és pálinkázott. A sértett nem sokkal később szintén a szórakozóhelyre érkezett, ahol beszélgetésbe elegyedett a vádlottal. Főként a börtönben együtt eltöltött éveikről volt szó, közben pedig mindketten öntötték magukba az italt. Egy idő után a sértett ráunt a börtöntémára és kérte, hogy váltsanak – ezen tört ki közöttük a vita.

Miközben a sértett felkereste a mellékhelyiséget, a vádlott a nadrágjából előhúzott egy 10-12 cm pengehosszúságú tőrkést, és mutogatni kezdte a társaságnak. A pultos is látta a kést, de csak vagánykodásnak vélte a dolgot – áll a vádiratban. Amikor a vádlott a mosdóból visszatért, újra feszültté vált a hangulat, a vádlott sértegetni kezdte a férfit, majd előhozakodott egy régi családi ellentéttel is. A sértett próbálta leszerelni a vádlottat, de nem járt sikerrel. R. Ambrus „sittes golyófejű” jelzővel illette a sértettet, akinél ezzel betelt a pohár, ököllel kétszer arcon ütötte sértegetőjét. Mindketten elestek és a földön dulakodva kölcsönösen záporoztak az ütések. A söröző két vendége választotta szét a verekedőket. A sértettet igyekeztek a kijárat fel terelni, a vádlott azonban újabb provokációba kezdett: „na most gyere, ha ember vagy!” felszólítására a sértett kitépte magát segítője kezéből és a vádlotthoz rohant. A két férfi megint egymásnak esett. Verekedés közben aztán a vádlott előkapta a korábban mutogatott tőrkést, és előbb a sértett hónaljába, majd a halántékába döfte. A szúrás erejét mutatja, hogy a kés markolatig hatolt a sértett koponyájába.

A söröző vendégei kitámogatták a kocsmából az erősen vérző férfit, aki nem sokkal később már járni sem tudott. Eközben a vádlott sűrű szidalmak közepette hazament. A mentősök a sértettet már eszméletlen, magatehetetlen állapotban találták, a vádirat szerint gyors orvosi segítségnyújtás nélkül bizonyosan nem élte volna túl a támadást.

A vádlottat a rendőrök a lakásáról állították elő, a tőr nem lett meg.

You have no rights to post comments