artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az időjárás előrejelzés szerint hétvégén Hajdú-Bihar megyében is beköszönt a nyári meleg és a hőmérséklet elérheti akár a 30 Celsius fokot is.

A nyári időjárási viszonyok mindenképpen kedveznek a közlekedőknek (hosszabb nappalok, száraz útfelület), ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebb baleset történik az utakon. Megfigyelhető, hogy kánikulában figyelmetlenebbek és ingerlékenyebbek lehetnek a járművezetők. Ebben az évszakban jellemzően megemelkedik a fáradtság, a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek száma, amely elsősorban a hőségre vezethető vissza.

A sofőröknek ezért azt tanácsoljuk, hogy mindig legyen náluk hideg frissítő, hiszen a kánikulában nagyobb az emberi szervezet vízvesztesége. Gondot okozhat továbbá a túlmelegedett utastér is, ugyanis a meleg csökkentheti a reakcióidőt is. Emellett az is tapasztalat, hogy a melegben lankad a járművezetők figyelme, hamarabb kimerülnek, könnyebben türelmetlenekké, ingerültté válhatnak. Ilyenkor célszerű egy hűvös helyen megállni és legalább egy pár percet pihenni, vagy legalább a testrészeket megmozgatni.

Aki a legnagyobb hőségben – dél és három óra között – mégis gépkocsiba ül, az fokozott körültekintéssel, s nem utolsósorban a többi közlekedő felé irányuló nagyobb türelemmel vezessen.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

You have no rights to post comments