artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: Nagy Sándor

2014. május 16-17. között hatodik alkalommal került megrendezésre a „Szeretethíd-Kárpát medencei református önkéntes napok” programsorozat, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezett. Május 16-án a Berettyóújfalui Református Egyházközség jóvoltából városunk idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy szociális, fejlesztési, vagy ökológiai területen valódi segítséget nyújtsunk a településnek, intézményeknek, gyülekezeteknek, mindezt vidáman, egymást megismerve és egymásra jobban odafigyelve.

Az esemény megnyitója – ahogy minden évben – a Diószegi Kis István Református Iskola udvarán volt, ahol Varga Olga, Zsáka és Furta lelkipásztora köszöntötte a résztvevőket, akik idén a város általános iskoláinak tanulói és a Bihari természetbarát Egyesület tagjai voltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varga Olga igehirdetésében a közösen végzett munkára bíztatott mindenkit, kiemelve az együtt munkálkodás örömét és a szeretet átadásának fontosságát.

A közös éneklés után Majláth József lelkipásztor mindenki számára ismertette az elvégzendő feladatokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Diószegi Kis István Református Általános Iskola diákjai az iskolánál, a református templomnál és a Bihari Múzeum előtt rózsákat ültettek, valamint a Gróf Tisza István Kórház gyermekosztályán csempésztek egy kis vidámságot zenés, táncos műsorukkal az ott gyógyuló gyerekek számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A város iskoláinak tanulói az oktatási intézmények és a kórház környékét, valamint a lakótelepek parkjait varázsolták tisztává a sok eldobált hulladék összegyűjtésével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bihari Természetbarát Egyesület önkéntesei, Nagy Sándor vezetésével a Barcsay kertben ültettek rózsát, a gyülekezet felnőtt tagjai pedig az idősek otthonában nyújtottak lelki segítséget.

A fotókért köszönet Nagy Sándornak!

You have no rights to post comments