artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár negyedik alkalommal valósul meg 2014. május 9-11. között. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei, május 9-én és 10-én Berettyóújfaluban több önkéntes csoporthoz is lehet csatlakozni.

 

Megyesi Ibolya környezetgazdálkodási ügyintéző - az egyik berettyóújfalui önkéntes csoport koordinátora - a Berettyóhír kérdésére elmondta, ők 2014. május 10-én reggel 9 órára  a polgármesteri hivatal elé várják azokat, akik szeretnének részt venni az akcióban. A szükséges dolgok - zsákok, kesztyűk - épp a mai napon érkeztek meg. A csoportjuk - melyhez önkormányzati dolgozók, Muraközi István polgármester, a József Attila Általános Iskola, a Széchenyi István Tagiskola, a helyi polgárőr szervezet tagjai, az Igazgyöngy Alapítvány,  valamint az Arany János Gimnázium önkéntesei csatlakoztak  - a Csonka torony környékét fogja megtisztítani.

Azért kerül megszervezésre ez a mozgalom minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Fontos, hogy minél több ember kifejezésre juttassa a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyjon a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett az is a cél, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére.

A TeSzedd! nemzetközi porondon is bemutatkozik idén, hiszen Magyarország csatlakozik vele a elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg. Május 10-én a kontinens 28 országának polgárai töltik a napjukat szemétszedéssel.

A mozgalom további részletek találhatók a kezdeményezéssel kapcsolatban.

You have no rights to post comments